Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Her er reglementet for shorts på arbejdspladsen

Nicolai Svejgaard Poulsen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Shorts på arbejdspladsen

Nicolai Svejgaard Poulsen

Hvert år, når temperaturerne begynder at finde et leje godt over de 20 grader, blusser debatten om retten til shorts på arbejdspladsen op igen. Radio24syvs Mikael Bertelsen har længe kæmpet for denne ret, og det har andre mediehuse tidligere set sig nødsaget til at skride ind mod.

Det er egentlig ufatteligt at høre voksne mænd med kontorjobs gå i brechen for den slags, som om man vadede rundt på Rhodos med et hold tyske turister med hjemmelavede madpakker, men det er åbenbart der, vi er nået til. Næste stadie må være mavebæltet.

Groft Sagt vil gerne præcisere reglementet for shorts og praktisk tøj generelt på arbejdspladsen: Hvis man har et arbejde, hvor man sveder mest af det, man faktisk får lavet, må man gerne bære den slags, men hvis man har et arbejde, hvor man sveder mest over det, man ikke får lavet, klæder man sig som en voksen mand og bærer lange bukser.

Homorygter gavner billetsalg

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

På redaktionen for Radio24syvs såkaldte satireprogram slikkes sårene efter en uge, hvor man var udsat for en sand mediestorm. Det sker efter at en række mediefolk med Martin Krasnik i spidsen fik nok af, at Radio24syv-satiriker Frederik Cilius under dække af »satire« og dameparyk i et par år hinsides presseetiske regler konsekvent har kolporteret saftige sladderrygter om Christiansborg-politikere.

Imidlertid er intet som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Således kan Groft sagts kilder berette, at benævnte Cilius forleden måtte udtrykke sin spontane begejstring over, at billetsalget til satireprogrammets teaterforestilling nu er eksploderet som følge af mediestormen.

Groft sagt må derfor anerkende Cilius’ forretningstalent, hvor udbredelse af homorygter om politikere således gavner hans pengepung.

International politik er et spinatbed

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Moralsk balanceren er en vanskelig kunstart i international politik. Vi allierede os med massemorderen Stalin for at slå massemorderen Hitler. I 2019 vakte det opstandelse, at USA allierede sig med det Saudi Arabiske regime og dets leder, kronprins Mohammed bin Salman. Det viste sig, at Saudi-Arabien havde myrdet journalisten Jamal Khashoggi og fordømmelser i medierne var rettet mod Trump-regeringen, fordi USA ikke ville afbryde de tætte relationer. Politiken skrev: »REGERINGER, der tager menneskerettigheder alvorligt, kan nu umuligt samarbejde med en mand, der så hæmningsløst forbryder sig mod internationale aftaler, at han lader en kritiker tortere, myrde og partere på fremmed grund.«

Man må undre sig over Politikens moralske balanceakt. Avisen vil jo ikke afbryde forbindelsen til Kinas ledere, der holder millioner i lejre og henretter tusindvis hvert år.

Nåh ja, Politiken var jo heller ikke særlig kritiske over for Nazityskland op til besættelsen og advarede mod Churchill som en farlig mand.