Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Har professor Tribini ydet regeringen konsulentbistand?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gode råd fra professor Tribini

Peter Nedergaard

De danske offentlige finanser er bomstærke. Det er meldingen fra regeringen, når det skal forklare, hvorfra pengene til alle hjælpepakkerne skal komme fra. Der er nærmest ingen ende på, hvad der flyder fra danaidernes kar i form af de offentlige budgetter.

For mindre end et år siden lød det ellers efter det obligate kasseeftersyn efter regeringsovertagelsen, at der måtte skæres, for Løkke-regeringen har efterladt ubetalte regninger for tre en halv milliard kroner. Groft sagt skal ikke kunne forklare, hvorfra diskrepansen stammer. Måske har man fået en genopstanden tryllekunster i form af professor Tribini til at yde gratis konsulentbistand. Det var professor Tribini, der havde som bon mot, at »Jeg lyver kun, når jeg taler.«

Bent Blüdnikow Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bigum.

Jubel på Dagbladet Information

Bent Blüdnikow

På det gamle frihedskæmperblad Information, der efter 1968 blev overtaget af marxister, er der en slet skjult fryd at fornemme efter Coronavirussen. Journalisterne fryder sig selvfølgelig ikke over sygdommen, men over, at socialismen påny synes en mulighed, og nationalstatens dage er talte.

Georg Metz, der forlod DR for at blive Informations levende 1970er-relikvie, bryder ud i optimisme: »Pesten i 1300-tallet betød, om end midlertidigt, betydelige lønstigninger for håndværkere og andre uundværlige folk i hidtil urokkelige feudale systemer...Regeringernes parathed, også de konservative, til nu at spænde staten for vognen, er en undergravning af hyperkapitalisme og flommeliberalisme, hvor kleresiet i pressionsgrupper som Cepos nødvendigvis må omtænke liturgi og dogmer. Noget kan der komme ud af store ulykker.«

Måske er det Metz og ikke Cepos, der tænker i liturgi og dogmer fra 1970erne.