Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Gid krænkelsesregimet må vare kortere end 60ernes marxistiske vrøvl

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Volapyk

Lars Møller

Groft sagt forudser en periode, hvor de toneangivende anvender det kunstige sprog volapyk. Sidste gang var i de glade 60ere, hvor universiteterne og de højere læreanstalter var befolket med progressive folk, der talte marxistisk, anvendte marxistiske analyser, begreber, holdninger og skabte et parallelsamfund, der holdt alle ikke-troende nede og uden for indflydelse.

Pseudodiscipliner med tilhørende pseudolove såsom loven om modsætningernes enhed og kamp, loven om negationen af negationen og loven om kvantitetens omslag i kvalitet og omvendt florerede i fuldt omfang og gav ingen mening for almindelige mennesker.

Nu forventes et helt krænkelsesregime overført på mennesker, statuer, vejnavne mv. Groft sagt håber det overstås væsentligt hurtigere end det marxistiske vrøvl.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Stormtropper i Stuttgart

Hans Hauge

Optøjer i Stuttgart – altså nede i en tysk delstat. Nej, det er vist ikke noget for danske TV-seere, for de vil meget hellere se optøjer i Tulsa. Og TV havde ikke lige en mand på stedet med mikrofon og en mening om, hvem de onde er, for i Baden-Würtenberg er de alle Grønne. Ministerpræsidenten er Grøn, men uden mundbind. Overborgmesteren er Grøn og vred. Han har udtalt de bevingede ord: »I må ikke angribe politiet« (»Niemand darf die Polizei angreifen«).

At tænke sig: de gjorde det alligevel og fik såret mindst 20. Ja, det er underligt. Men politiet er ikke racister, siger de. Og det er ikke de venstreradikale, der laver Krawallen, som det hedder. Det er heller ikke indvandrere. Det er ikke til at forstå, at sådan noget kan ske i EU. Derfor går vi over til noget andet og spørger TV 2s mand i Schleswig, hvor han sidder og nærstuderer USA, og han kan fortælle om optøjer i USA, for det kan man da forstå.