Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Eva Flyvholm har valgt at ligne en idiot

Fru Flyvholms fornemmelse for forskning

Christian Marcussen

Når man konfronteres med fakta, som ikke passer ind i ens ideologiske virkelighed, kan man vælge at gøre én af to ting. Man kan enten tilpasse sin fornemmelse til virkeligheden, eller man kan vælge at ligne en idiot. Enhedslistens Eva Flyvholm har valgt dør nummer to.

Efter at have talt meget om ikke-eksisterende ligestillingsproblemer i forskningsverdenen konfronteres hun af BT med nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som viser, at kvinder har lettere ved at få job på universiteterne end mænd.

Kvinder får næsten halvdelen af alle stillingerne, selvom der er over dobbelt så mange kvalificerede mandlige ansøgere. Ja, faktisk har en kvalificeret kvindelig ansøger 33 pct. større chance for at få stillingen end en kvalificeret mandlig ansøger. Eller som Eva Flyvholm kalder det: »Jeg tror, du har regnet forkert.«

Groft sagt glæder sig over, at Eva Flyvholm i det mindste ikke er forskningsordfører. Nå, det er hun? Pis.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nyfeudalisme?

Peter Nedergaard

I hæren var traditionen i århundreder - før de moderne demokratiske samfundsnormer slog igennem - at mange af officersposterne gik direkte til personer med en adelig baggrund. De kom lige ind fra højre uden at have tjent sig op via erfaringer som rekrut og almindelig soldat. Det er heldigvis afskaffet.

Også i det politiske liv var det i begyndelsen således med demokratiets indførelse, at vejen til medlemskab af Folketinget og ministerposter gik via erhvervserfaringer og erfaringer som formand for fagforeningen, landboforeningen, erhvervssammenslutningen. Sådan er det ikke længere i politik. Folk kommer ofte ind fra højre med kun et eksamensbevis og uden erfaring fra almindelige jobs og civilsamfundets organisationer. Groft sagt begræder disse tingenes tilstand i det politiske liv på Christiansborg. Thi det amputerer folkestyret.