Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Et jobcenter, der rent faktisk får folk i job? Det var da en fantastisk idé

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Et helt nyt spor

Peter Nedergaard

Jobcenter Sønderborg har fået en ny idé. Eller rettere sagt. De er blevet presset til at tænke nyt. Formanden for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, Jan Prokopek, har nemlig bedt jobcentret om at sørge for at have fokus på at hjælpe ledige i arbejde.

Tidligere mente jobcentret tilsyneladende, at det var nok at agere terapeut, hvor man »aktiverede og motiverede« de ledige. Det er slut nu. I stedet vil jobcentret sørge for at matche de ledige med de behov, der findes i de lokale virksomheder.

Groft sagt ønsker Jobcenter Sønderborg tillykke med forehavendet. Verden er tilsyneladende ung endnu.

Ukendte kræfter

Eva Selsing

Allah er tilsyneladende sulten for tiden. Repræsentanter for Fredens Religion har benyttet de seneste uger til at slå flere uskyldige europæere ihjel. En nyskabelse på europæisk jord, at vi har islamisk terror i vores midte. Heldigvis er der løsninger: Man kan dæmme op for islams indflydelse, sende uintegrérbare og kriminelle tilbage til hjemlande og øge straffen for modkulturel aktivitet. For blot at nævne lidt.

Men det ville jo kræve, at vores kære og overfor europæerne meget loyale politikere faktisk gjorde noget - andet end at sidde på Facebook og græde over tingenes tilstand. Og det ønsker politikerne bevisligt ikke. Hvordan vi ved det? Jo, bemærk, hvordan de magthavende aldrig nævner problemét, som er islam, men i stedet refererer til abstrakte begreber som »mørke kræfter«. En abstraktion kan ikke konfronteres, ergo kan vi intet stille op – er det ikke smart?