Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: En mellemøstlig udgave af »Horton-sagaen« udspiller sig i Danmark

En mellemøstlig udgave af »Horton-sagaen«

Nima Zamani Aliabadi

Naser Khader har politianmeldt komikeren Omar Marzouk og tidligere politiker Asmaa Abdol-Hamid for injurier på Facebook. De påstår, at Khader har begået overgreb mod kvinder. Marzouk indrømmer, at hans anklager er grove. Han erkender endda, at han måske får en dom. Men han kan ikke li' Naser Khader. Hverken politisk eller personligt. Derfor nægter han at slette sine opslag. Det samme gælder Asmaa Abdol.

Derudover har den tidligere Nye Borgerlige-politiker, Anahita Malakians, politianmeldt Naser Khader for injurier på Facebook. Khader har ifølge Malakians beskyldt hende for at afpresse sårbare kvinder til at rette falske anklager imod ham. Og så er der vistnok en Hayat Faizi, der har anmeldt Khader for seksuelle krænkelser. Politiet afhørte tre kvinder, hvorefter de vurderede, at anmeldelsen var grundløs. Er du forvirret, kære læser? Det er vi alle sammen. Det lyder groft sagt som en mellemøstlig social media udgave af den gamle sæbeopera, »Horton-sagaen«.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Signalsenderen Vind

Hans Hauge

Der er ikke mange, der har hørt om det socialdemokratiske medlem af Euro-Parlamentet, Marianne Vind. Grunden er enkel: Vind har ikke sendt ret mange signaler. Nu har hun endelig været med til at sende, som hun sagde på TV 2 News, et »mægtigt signal«. Til hele verden. Så Vind var så glad. Endelig på tv. Det handler om LGBT+ (som er den korte version af LGBTQQIP2SAA-).

EU sender nemlig signaler – ikke som Misse Møghe – nej, tværtimod. Alle skal have lov at elske med alle, sagde Vind. Det er jo det, som EU handler om. Signalet skal især opdrage de bagstræberiske i Polen, Ungarn, Rumænien – og sikkert også alle muslimerne. Gad vide, om Vind er ciskønnet? Nå, det er nok sagen uvedkommende.