Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt drager nu til skovs, tænder ild i håret og udøver bodsgang, indtil folkedomstolen har fundet andre ofre

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En krænker

Lars Møller

Denne Groft sagt-skribent er en krænker, der har krænket uskyldige. For ikke lang tid siden kaldte jeg en obskur og inkompetent journalist for en hamsterhjerne. Karakteristikken er helt klart sand, hvilket alle rimelige, kloge og rettænkende mennesker vil være enige i, men i lyset af den seneste tids debat står det klart, at jeg utilsigtet har krænket uskyldige hamstre uden hensyn til deres følelser, køn, religion eller pelsfarve. Undskyld, undskyld, det må erkendes at være langt over stregen. Jeg drager nu til skovs, tænder ild i håret og udøver bodsgang og selvkritik og bønfalder om at måtte vende tilbage til samfundet om nogle år, når folkedomstolen har fundet andre ofre.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Deja-vu

Hans Hauge

Er det ikke, som om vi har oplevet det før? Det med Ida Aukens angreb på partiformanden og med udgrænsningen af Martin Lidegaard? Hvem genkender ikke historien? Det er, som dengang Pia Kjærsgaard og Thulesen Dahl brød med Kresten Poulsgård og blev kaldt tøsedrenge. Mange partier er brudt ud fra Radikale Venstre: Liberal Alliance, Alternativet, Frie Grønne, Fremad. Snart dannes Nye Radikale. Restradikale ser undrende til, Mette Frederiksen tager et hurtigt valg, vinder en masse mandater og gør Martin Lidegaard til udenrigsminister og Ida Auken til ligestillingsminister. Og imens flygter vælgerne fra Venstre, der nærmer sig Restradikale. Værdimæssigt altså.