Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Det er på tide med en nedlukning af Christiansborg

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Borgen lock-down

Peter Nedergaard

Groft sagt er meget, meget bekymret over, hvordan Christiansborg på det seneste har udviklet sig til et hot spot for coronavirus. MFere og ministre melder ud én efter én, at de er smittet. Vi mener, at der bør gøres noget alvorligt. I første omgang må der højst møde ti MFere ad gangen op i folketingssalen. De skal naturligvis bære mundbind eller visir. Der skal afsprittes, når man går op på talerstolen. Som hovedregel må MFere heller ikke møde op på deres kontorer, medmindre de har tilladelse fra Folketingets formand. Al korridorsnak skal ske med halvanden meters afstand. De ikke-tilstedeværende MFere må arbejde hjemmefra og kan kun kontaktes via zoom.

Groft sagt forventer, at en sidegevinst af nedlukningen bliver, at alle udgiftskrævende politiske beslutninger sættes i bero. Foreløbig indtil 2. januar 2021. Så kan de lære det.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

»Straf virker ikke«

Eva Selsing

Vidste De, at den muslimske morder fra Wien-terrorangrebet var blevet løsladt i 2019 efter at have afsonet en 22 måneder lang fængselsstraf for terrorplanlægning? Det er lige før, at det østrigste retssystem, der tilsyneladende er lige så kælent overfor ondskaben som det danske, selv har bedt om det. Hvordan kan en plan om at slå uskyldige ihjel i islams navn kun give 22 måneder? Og hvordan kan manden være forblevet i Østrig?

Forklaringen skal nok findes i juristeriets yndlingssentens: Straf virker ikke. Hvormed menes, at straf ikke virker for den kriminelle. Straf virker ikke, fordi så længe han rusker tremmer, kan den stakkels forbryder ikke gøre det, vedkommende gerne vil. Forstår I nu, provinshoveder og andre tilbagestående typer med bourgeois moralbegreber? Så må man bare finde sig i lidt terror, thi sådan er moderniteten jo.