Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: De røde vil åbenbart hellere have velfærd end grønne biler på vejene

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hovsa

Lars Møller

Et blåt beslutningsforslag om at udskyde afgifterne på elbiler er blevet stemt ned af de røde. Det kan undre, at de røde vil fastholde, at afgifterne på de grønne biler skal stige fra 20 til 65 pct. Officielt venter man på anbefalinger fra en kommission, der skal anbefale en strategi for den grønne omstilling, og her regner de altså ikke med elbiler, men helt uofficielt kom skatteminister Morten Bødskov (S) til at afsløre regeringens holdning til den grønne omstilling. Den må  ikke ske på bekostning af velfærdssamfundet. Bilisterne lægger nemlig omkring 50 mia. kr. i statskassen.

Det er da klar tale, og Groft sagt havde ikke forventet mindre af skatteministeren. Alle klimatosserne kan altså godt indstille sig på, at velfærd ifølge skatteministeren er mindst lige så vigtig som grøn omstilling.

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Glemte Riskær

Jarl Cordua

Som bekendt forsøgte Klaus Riskær Pedersen i fjor at komme i Folketinget med et parti, der sædvanligt ubeskedent bar hans navn. Den evigt smarte finansmand overkom forinden forhindringen med stillerlister ved – naturligvis – at finde et smuthul i reglerne, som han kunne udnytte. Det chokerer næppe dem, der har fulgt Riskærs brogede karriere.

Imidlertid er der blevet stille om Riskær, hvilket plager ham. Heldigvis forbarmede værten for mediepodcasten »Q & Co«, Henrik Qvortrup, sig og gav Riskær mulighed for at klage over den glemsel, der nu har sænket sig over hans politiske projekt. De skyldige er selvfølgelig medierne, hvis redaktioner bevidst undgår hans opstillingsberettigede parti, der nu hedder Borgerlisten. Som bevis anfører Riskær, at der slet ingen omtale var af hans seneste kronik i Politiken, der ville lave hele den offentlige sektor om.

Groft sagt er mest imponeret af Riskærs evne til at bilde sig selv ind, at hans vidtløftige idéer kan bære nogen større offentlig interesse.