René Redzepi: Når du har booket bord på den lokale, bliver vi nødt til at tale om, hvad et restaurantbesøg skal koste

Alt for længe har restauranter holdt priserne alt for lave af frygt for at blive kaldt for dyre. Nu bliver vi nødt til at tale om, hvad mad koster, skriver René Redzepi, medejer og chefkok, Noma.

»For at sige det mildt, så er det lidt anderledes i år. Og mine kolleger og jeg rundt i byen får flashbacks til de gamle dage. Og mange af dem, uanset navn og størrelse, frygter, at deres forretning ikke overlever året ud,« skriver René Redzepi. YUYA SHINO

Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

For snart tre årtier siden arbejdede jeg på Pierre André, en fransk restaurant i København K, som læsere på min alder vil kunne huske. Det var der, jeg startede min karriere med at hakke løg og pille kartofler, indtil jeg var skæv i hovedet. Og selvom jeg har svært ved at huske den tid, er der dog en ting, jeg aldrig vil glemme, og det var det, der skete hvert år, når sommerferien nærmede sig.