Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Giv Enhedslisten-politikere et skilt om halsen

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Politisk varedeklarering

Peter Nedergaard

Enhedslistens Rosa Lund vil have skilte på bygninger og statuer med relationer til slavehandlen. »Det hører med til historien, og det vil sende et signal til de mennesker, der oplever racisme i dag, at vi gør op med vores fortid som slavenation.«

Eksempelvis mener hun, at der skal forklaringsskilt på rytterstatuen af kong Christian V på Kgs. Nytorv, som angiveligt satte dansk slavehandel i system. Groft sagt er også tilhænger af almen politisk forbrugervejledning. Vi mener for eksempel, at det bør overvejes at give Enhedslisten-politikere mulighed for at deklarere deres udtalelser, således at de sender et signal om, at de gør op med totalitarismen.

Hvad med »Denne politiker repræsenterer et parti med historisk-ideologiske rødder, som er ansvarlig for cirka 90 millioner menneskers død i kraft af politisk skabt hungersnød, mord, terror og slavelejre«?

Energifeltet har talt

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Én eller anden Annette, som er sognepræst, har sagt sit embede op. Annette supplerer nemlig sin kristenhed med troen på reinkarnation og energier:

»Jeg fornemmede, at jeg var i et lys- eller energifelt, hvor jeg fik besked om, at det var nu. Det var utrolig kraftfuldt.« Ja, det tror man jo gerne, og hvis energierne siger det, må man selvfølgelig parere ordre. Ellers kan der gå betændelse i pandechakraet, og mod dét hjælper som bekendt intet – end ikke kogt alrunerod indtaget ved fuldmåne.

Nej, det er klogt af Annette at følge sit astrallegemes bestemmelse, og det skal blive spændende at høre, hvad præstekaldet mon erstattes med. Kraniosakralterapi er jo en slags vanilje-new age, og Annette lyder mere hardcore. Måske det kunne blive til noget med kørekort til levitation eller telepati med dyr? Poltergeist-stresscoach? Eller spirituel vejleder i æteriske olier? Den kosmiske bevidsthed har heldigvis et imponerende katalog af meningsfulde job til de udvalgte, som har regnet ud, at der er mere mellem himmel og jord. Held og lykke, Annette.