Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Falck og de tre socialister i habitter

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Socialister i habitter

Peter Nedergaard

Falck-skandalen folder sig ud i Berlingske i denne tid. Den tidligere direktør, Allan Søgaard Larsen, forsøgte over længere tid at presse konkurrenten Bios ud af markedet med midler, som Konkurrencestyrelsen bedømmer til at være i strid med konkurrenceloven. Bagmandspolitiet forventes at overtage sagen.

Til at hjælpe sig i forehavendet havde Falck-direktøren en række kommunikationsfolk, som alle havde det fællestræk, at de havde været tæt på rød blok.

Jens Christiansen var tidligere partisekretær i Socialdemokratiet, Palle Smed var tidligere chefredaktør for Fagbladet 3F og Peter Goll havde været rådgiver for daværende partiformand Holger K. Nielsen i SF og spin-dokter for forhenværende justitsminister Morten Bødskov. De er alle socialister i habitter.

Aflys uligheden

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Her gik Groft sagt og troede, at Mette Frederiksen (S) havde ret, da hun sagde, at få rige i toppen stikker af fra resten og dermed også, at de mest velstillede stikker af fra fællesskabet.

Bevares, Groft sagt ved godt, at det var en udtalelse med modifikationer. De velstillede betaler en meget stor del af fællesskabets udgifter, men at de stikker af, det er for groft.

Så kommer forsker Jakob Egholt Søgaard og ødelægger det hele med sine velstillede statistikker. Antallet af velstillede er åbenbart ikke stigende. I 1917 tjente den rigeste procent af Danmarks befolkning 27,6 procent af den samlede indkomst i Danmark, men i 2015 stod den bedst tjenende procent for 8,7 procent. Nu var Groft agts skribent ikke en ørn til regning, men det ligner ikke en stigning.

Anklager og fordømmelse

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En syrisk flygtning er anklaget for at have forberedt et terrorangreb i København i november 2016. Han og en medsammensvoren havde ifølge anklageskriftet tænkt sig at stikke tilfældige forbipasserende ned med køkkenknive og derefter sprænge en eller flere bomber fremstillet af svovl fra flere end 17.000 tændstikker.

Ifølge den stakkels syrer er der imidlertid tale om en misforståelse. Han ville blot købe to får, men endte ved et uheld i København.

Groft Sagt kan godt forstå den stakkes mand. Ofte er det hændt, at vi er gået ud for at købe en æske tændstikker, men ved et uheld er endt mange timer senere på et udskænkningssted tæt ved Gammel Strand, hvorefter vi også har måttet forsvare os imod alskens anklager og fordømmelse.