Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Eva Selsing i Groft sagt: Det ser dejligt ud på bundlinjen, hvis man marcherer i takt med regnbueflag og strakt femiarm

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Døde mammonfisk lugter ilde

Eva Selsing

Vi ved efterhånden, at når venstreradikal filosofi siger »hop!«, så spørger det lobotomiserede erhvervsliv »hvor højt?«. Således har 3.200 ledere i guderne må vide hvilke rædderlige virksomheder »forpligtet sig« til »nultolerance overfor sexchikane«. Hvordan gør man sådan noget? Jo, man sætter sin signatur og lover ama’r halshug, at NU vil man ikke se igennem fingre med mere gramseri.

Åh, men kæreste, selvdøde mammonfisk i samfundsstrømmen, hvad gjorde I da før? Støttede sexchikane? Opfordrede til det? Ignorerede det? Det gjorde I selvfølgelig ikke. Nej, »vi har nok bare ikke været opmærksomme nok«, vil fiskene blævre. På hvad dog, I vandige væsener? På venstreorienterede forsøg på at tegne et helt køn som glubsk og sexgalt - jævnfør talen om »strukturer« og »kultur«? Eller på, hvor dejligt det kan komme til at se ud på bundlinjen, hvis man marcherer i takt med regnbueflag og strakt femiarm? Det er nok det sidste.

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ørsted på falittens rand?

Søren Pind

Groft sagt er dybt bekymret for, om der skulle være noget alvorligt galt med det danske erhvervsikon Ørsted. Efter ellers at have glædet sig over Goldmann Sachs bidrag til udviklingen af en enorm gevinst og fulgt Henrik Poulsens fremragende arbejde (jo, den er god nok – hans møder varer kun et kvarter), bragte en ekspedition i det københavnske denne skribent forbi det berømte H. C. Ørsted værk. Rødt er det, stort og smukt på sin egen vis. Men værket er snarere notorisk og berygtet i disse dage.

Ledelsen af dette store velkonsoliderede selskab har åbenlyst ikke længere råd til vedligehold. Graffitien spreder sig ud over dette bygningsværk som corona over de ansatte i det hvide hus. Er der en anden årsag til direktørskiftet, end offentligheden kender til? Skranter Økonomien? I modsat fald henstiller Groft sagt til denne offentligt-private konstruktion, at man ikke bare taler om samfundssind, men faktisk også praktiserer den. Få ryddet op, renset af og skab orden i eget hus.