Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den aarhusianske syge har bredt sig helt til Limfjorden

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Den aarhusianske syge

Niels Jespersen

Her på Groft Sagt har det altid været en yndet beskæftigelse at gøre grin med den østjyske elite: »Danish for Prågræs«, Uffe Elbæk og verdenskulturhovedstad og hvad man i Aarhus ellers har fundet på. Til gengæld har vi altid haft et godt øje til Aalborg: En driftig by af virksomme mennesker, der kan drikke snaps og lave cement og andre nyttige ting.

Nu viser det sig desværre, at den aarhusianske syge har bredt sig helt til Limfjorden. Aalborg Universitet, der lige har været igennem en større sparerunde, vil bruge 850.000 kroner på at høre Obama udbrede ligegyldigheder, for det er reelt indholdet af de foredrag, Obama holder for bonderøve med penge.

Groft Sagt havde ellers højere tanker om den gamle havneby, men vi tilskriver det indvandringen af molboer sydfra.

Gyser-Jens

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Jens Rohde. Missilet fra Venstre, der blev radicool. Manden, der stryger sine cowboybukser og skræmmer sit barn fra vid og sans. En fyr, du ikke vil møde en mørk aften.

Hvorfor al uhyggen i denne skønne sensommer? Jo, Rohde påstod såmænd på Twitter, at hans 8-årige datter var begyndt at græde, da hun fik at vide, at Trump ville gæste Danmark. Vi ved ikke, hvad Rohde har fortalt pigen, men det må være særdeles krasse sager, når det kan fremmane barnetårer, ligefrem.

Sådan er det som regel med dem, der dyrker den abstrakte godhed: ansvarligheden og ordentligheden er ikke nødvendigvis noget, de selv praktiserer.

Pigen i Kejserens nye klæder

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hysteriske journalister og lederskribenter er dybt forarget efter Trumps højst udiplomatiske udtalelser om Grønland. Der er en dybere baggrund, som de samme mediefolk ikke taler om: At Trumps vrede blot er udtryk for hans generelle utålmodighed med Europa. Berlingskes kommentator, Anna Libak, siger det på Facebook:

»Hans aflysning viser ikke, som det udlægges, at amerikansk udenrigspolitik er styret af følelser, impulsivitet og fornærmethed. Den er en magtdemonstration over for en allieret, der ikke leverer. Når Danmark op på to procent? Nej da. Siger vi nej til Nord Stream II? Bum bum bum. Sender vi specialtropperne til Syrien? Nok ikke. Deltager vi i den amerikanskledede operation i Hormuz-strædet? Det må vi se på. Danmark kan fint klare sig uden et statsbesøg. Men vi klarer den ikke uden USA.«

Hvis nu medierne skar ned på hysteriet og i stedet skrev nøgternt om Europas svigt, fik læserne bedre information. Godt, vi har Anna Libak.