Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Danske Bank har stadig ikke fattet noget som helst

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ganske blank

Niels Jespersen

Tilbage i 2018 lovede den nye bestyrelsesformand Karsten Dybvad ordentlighed og »strictly by the rules« i Danske Bank der siden Landsmandsbank-tiden har været kendt for sine skandaler. Nu er det så kommet frem, at fem ud af syv direktionsmedlemmer er på den såkaldte  »forskerordning« og dermed kun betaler 32,84 pct. i skat. Det drejer sig blandt andet om Berit Behring, direktør for samfundsansvar og bæredygtighed.

Groft sagt kan konstatere, at Danske Bank stadig ikke har fattet noget som helst. Den folkelige tillid er under nulpunktet og så tror bankpamperne, at de kan spise alle os idioter af med floskler. Vi er nogle stykker der faktisk ikke ønsker, at politikerne skal drive bankvirksomhed, men det bliver det forudsigelige resultat, når branchen igen-igen demonstrerer sin katastrofalt manglende evne til selvregulering.

Løb bare, Arne!

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hundeslagsmålet om de kommunale udligningsmillioner er kommet i gang, og mens indenrigsminister Astrid Krag (S) klumrer rundt i beregningerne og på pinligste vis ved et par lejligheder har demonstreret, at hun for længst har mistet overblikket, har hendes partifælle, borgmester i Hjørring, Arne Boelt, lagt sig i spidsen mht. uværdig optræden med sin patetiske trussel om at forlade sin post, hvis ikke han får mere end de ekstra 15 millioner kr. årligt, som borgmesterens partifæller på Slotsholmen allerede har stillet ham i udsigt.

Groft sagt opfordrer i den anledning regeringen til at holde hovedet koldt og lade ham løbe. Hvis Boelt viger sædet, så vil det forunderlige ske, at tomrummet efter den højtråbende borgmester simpelthen vil blive udfyldt af et andet byrådsmedlem i Hjørring Kommune. Effekten på kommunen vil formentlig svare til, hvis Boelt stak sin finger i en kop vand og herefter målte det hul, som den efterlod.