Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Britt Bagers kæreste ville være en skarpere ordfører end Britt selv

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tid til udskiftning?

Niels Jespersen

Venstres politiske ordfører, Britt Bager, har modtaget 100.000 kr. til sin valgkamp fordelt på fem portioner á 20.000 kr. Hvorfor lige 20.000? Jo, det er grænsen for anonyme pengedonationer. Det har medført en række spørgsmål fra politiske journalister, herunder Henrik Qvortrup, som Britt Bager er uvillig til at svare på.

Til gengæld er Bagers kæreste gået til angreb på Qvortrup, som han slet ikke mener bør stille kære Britt den slags spørgsmål. Han påpeger også, hvordan Qvortrup, da han var på Christiansborg, »ikke, direkte adspurgt, havde the balls til at sige hej til Lars Løkke, som stod i rygekabinen«.

Groft Sagt venter stadig på en kommentar fra Britt Bagers mor, men noterer sig i mellemtiden, at hendes kæreste er skarpere og mere underholdende i sit forsvar for en Venstre-politiker, end Britt Bager selv nogensinde bliver. Måske Løkke skulle udnævne ham til politisk ordfører i stedet?

Justitsminister Pape strammer tonen

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Justitsminister Søren Pape (K) er en venlig mand og normalt meget velpoleret i sin retorik. Men nu strammer han tonen i sine seneste udtalelser om de radikale muslimer, der drog til Syrien for at kæmpe for IS og nu vil tilbage til Danmark. Han siger: »Faktum er, at vi ikke kan nægte danske statsborgere at komme tilbage til Danmark, og det gælder også fremmedkrigere. Truslen fra hjemvendte fremmedkrigere er alvorlig – det siger sig selv.  Det allerbedste ville være, at de var faldet i kamp dernede, men det er de desværre ikke alle sammen.«

Det er da klar tale, men måske ikke ligefrem noget, der falder i Amnesty Internationals smag. Hvad siger denne humanismens forkæmper til, at justitsministeren ligefrem ønsker død over danske statsborgere? Nåh nej, det har AI nok ikke tid til at vurdere, for organisationen har travlt med at anklage Radio24syv for injurier mod feministisk aktivist og Instagram-navn Amalie Have.

Kopisager

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Netto-kæden og erhvervsmanden Kenneth Plummer har haft fingrene i kagedåsen eller rettere på kopimaskinen. Netto solgte i 2016 noget keramik fremstillet af Plummers firma, Ronald. Problemet var, at keramikken til forveksling lignede noget keramik, der er fremstillet af keramikeren Anne Black. Selv for Nettos administrerende direktør Michael Løve ligner produkterne hinanden, om end han til Groft sagts store overraskelse ikke mener, at der er tale om kopier. Hvis der er det, bliver opgaven for Nettos indkøbere nemlig noget nær umulig i fremtiden.

Groft sagt stiller gerne sin ekspertise til rådighed. Hvis et produkt ligner et andet, så er originalen det, der blev fremstillet først. Hvis man gerne vil lukrere på originalen, så få en aftale med producenten – ellers er der tale om kopiering.