Storrestauratør havde håbet på mildere krav, men åbner alligevel på mandag

Café Victor og tre andre af Torben Olsens 13 restauranter åbner på mandag – men det bliver uden bar.

Café Victor på Ny Østergade er normalt et af Københavns livlige steder, men det bliver noget mere fredeligt, når Victor genåbner uden mulighed for at være ved bardisken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For dem, der har savnet Café Victor på det skarpe hjørne mellem Ny Østergade og Hovedvagtsgade i Indre By, er der håb forude, for den populære restaurant åbner allerede på mandag.

Men det bliver uden baren, som ellers er kendt som en af byens livligste for voksne gæster – især fredag og lørdag aften og nat.

»Vi havde håbet, at man alene havde holdt sig til kravet på én meter mellem bordene,« siger Torben Olsen fra Sovino-gruppen, som driver Victor og 12 andre restauranter i København, heriblandt Central, PS Østerbro og Ravage, som alle åbner på mandag.

»Men vi åbner alligevel, for vi skal jo i gang igen, så må vi leve med kravet på to kvadratmeter per gæst. Og sådan tror jeg, mange af de andre restauratører i byen har det,« siger Torben Olsen.

Torben Olsen har opbygget en virksomhed med flere kendte københavnske resturanter og cafeer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Olsens restauranter åbner generelt med ca. det halve antal gæster af det normale, men med fuld menu og de samme priser, som før det hele lukkede ned:

»Det tunge for os bliver, at alt hvad der hedder bar, er væk. Jeg er bange for, at vi ikke kan styre det, så vi starter udelukkende med siddende gæster, og så må vi se, hvad der sker,« siger Torben Olsen, hvis steder ellers generelt er kendt for et livligt barmiljø.

Ifølge myndighedernes retningslinjer skal der være hele fire kvadratmeter mellem gæsterne, hvis de er stående. Desuden må gæsterne ikke spise i baren, hvor der står tjenere bagved og arbejder – medmindre der er plexiglas til at skærme af.

Torben Olsen regner med at åbne samtlige af Sovinos restauranter i løbet af de kommende fire dage, fraset Lucifer og Lusso som er kombinerede natklubber.