Slut med pynteurter: Ny bistro på Frederiksberg vil servere mad »uden bullshit«

Med bistroen Polly får restaurant Frank en lillesøster. Den åbner 4. december på Gammel Kongevej og vil servere simpel og sæsonpræget mad »uden bullshit«, fortæller folkene bag.

xxx
Køkkenchef Anders Strier (tv.) har en fortid hos blandt andre Kong Hans og kommer til at stå for klassiske bistroretter. Anders Vendelbo er restaurantchef på Polly – og på Frank. PR-foto Fold sammen
Læs mere

I to år har restaurant Frank i Ny Adelgade serveret franske retter for københavnerne. Nu får Frank en lillesøster, Polly, som slår dørene op 4. december på Frederiksberg.

Som på Frank er Anders Vendelbo restaurantchef og Anders Strier køkkenchef. De to er samtidig partnere, og de agter at føre det franske køkken videre på Gammel Kongevej 96. Kodeordene er simpel mad »uden bullshit«, hvilket vil sige, at maden ikke er prydet med det, folkene bag kalder »pynteurter«, som får retten til at tage sig ekstra godt ud på sociale medier.

»Vi er trætte af pynteurter. Altså elementer i maden, der kun er på tallerkenen, så billedet på Instagram kan få et hav af likes. Selvfølgelig vil alle gerne lave pæn mad, men der er noget befriende ved, at man, når man er i Paris, får serveret en klat kartoffelmos med en pølse ved siden af,« siger Anders Vendelbo og fortsætter:

»Så rustikt bliver det ikke hos os, men vi vil gerne tilbage til, at maden sagtens kan smage godt, uden at den bliver serveret med makeup på. Det handler i bund og grund om, at der kun skal være de elementer på tallerkenen, der smager godt.«

En af efterårsretterne på Polly, hvor fermentering og gæring ikke er på programmet. Det er til gengæld det, som folkene bag kalder mad »uden bullshit«. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Lokal kolorit

Placeringen på Gammel Kongevej er ikke tilfældig. For efter to år med restaurant i København K ønskede de to at udvide med et sted med en mere lokal stemning.

»Ved Kongens Nytorv og Ny Adelgade bor der ikke så mange mennesker som på Frederiksberg og på Vesterbro. Der er også mange fordele ved at ligge i København K, men der er noget hyggeligt og afslappende ved at være i et lokalmiljø og have flere gæster, som kommer igen og igen,« siger Anders Vendelbo og understreger, at prisniveauet kommer til at ligge lidt under Franks.

Der er fisk og skaldyr på menuen på Polly. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Syv serveringer kommer til at koste 395 kroner og består blandt andet af sandart-ceviche, knivmuslinger, risotto, vintertrøffel og blodappelsinsorbet. Forretter starter ved 100 kroner, mens den billigste hovedret ligger på 150 kroner.

»Vi kommer til at bruge andre råvarer – for eksempel braiseringsstykker, short ribs eller kæber i stedet for et reelt stykke steakkød. Vi vil også bruge fisk og skaldyr rigtig meget – ligesom på Frank – men vi vil nok ikke gå helt så meget amok i trøfler og kaviar som på Frank,« siger Anders Vendelbo.

Klassiske retter

Anders Strier er uddannet på Kong Hans under Thomas Rode, hvilket også kommer til at skinne igennem på menukortet, fortæller Anders Vendelbo.

»Han har en klassisk baggrund, og maden bliver med klassiske træk. Vi kommer ikke til at se gæring og fermentering og sådan nogle ting. Det bliver nok mere med fokus på fiskens kvaliteter og at kunne lave en god sauce. Jeg tror ikke, vi kommer til at lave retter med mere end ti elementer. Det bliver mere enkelt,« siger han.

Retterne vil være oplagte at dele, understreger Anders Vendelbo. Nogle vil måske springe ud i en syvrettersmenu. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Polly holder frem til nytår kun åbent om aftenen fra onsdag til og med lørdag, men efter planen vil stedet servere frokost i det nye år. Retterne vil være oplagte deleretter, og på menukortet vil der også altid være en vegansk og en vegetarret, ligesom vinkortet vil byde på alt fra »små obskure ungarske producenter« til de større »klassiske bourgogner«, oplyser Anders Vendelbo.