René Redzepi med i front – her er vinderne af Årets Ret

Danmarks kendteste kokke var med i opløbet ved Årets Ret, da Foreningen af Danske Madanmeldere søndag kårede de bedste danske retter i år. Se vinderne her.

Kokken René Redzepi (til venstre) fra Noma var med i opløbet i kategorien »Hav«, da Foreningen af Danske Madanmeldere søndag kårede vinderne af »Årets Ret«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Gernyx/PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cremen af danske kokke har eksperimenteret i køkkenet og serveret nye retter for gæster og madanmeldere i årets løb.

Når en servering i særlig grad er faldet i madanmeldernes smag, har de nomineret den til »Årets Ret« – en kåring af de bedste måltider, som de har indtaget på landet spisesteder.

Søndag aften kunne Foreningen af Danske Madanmeldere offentliggøre vinderne af »Årets Ret 2020«, der ligesom så mange andre arrangementer afholdes med et års forsinkelse på grund af coronaepidemien.

Inden dommerpanelet kunne tage endelig stilling til, hvem der skulle løbe med hæderen i hovedkategorierne »Hav«, »Land« og »Sødt&Ost« var de »nødt« til at smage på alle de nominerede retter, som ophavsmænd- og kvinder tilberedte på stedet, fremgår det af foreningens hjemmeside.

Med smagsløg, snuder og skarpe øjne vurderede panelet af madanmeldere så de forskellige retter ud fra kriterier som smag, tekstur, ideen bag retten, håndværksmæssig kapacitet og udseende, inden de nåede frem til de endelige vindere af »Årets Ret«.

Her er årets vindere:

Peberbøf af aborre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Gernyx / PR-Foto.

  • Vinder Årets Ret 2020 i kategorien HAV:
    René Redzepi og Mette Brink Søberg, Noma: Peberbøf af aborre.
    Øvrige nominerede:
    Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Østerssalat.
    Poul Andrias Ziska, KOKS: Jomfruhummer med tang & wasabi.
    Rainer Gassner, Ti Trin Ned: Jomfruhummer og kaffesauce.
    Anika Madsen, Fasangården pop-up: Makrel, hvide asparges og syltede solbærblade.

Grillet svinebryst »secret spices«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Gernyx /Pr.

  • Vinder Årets Ret 2020 i kategorien LAND:
    Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Grillet svinebryst »secret spices«.
    Øvrige nominerede:
    Matt Orlando, Amass: Tomater i røget tomatolie.
    Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Rehydreret morkel.
    René Redzepi/Mette Brink Søberg, Noma: Gråand.

Pistacieis på havremælk med frugtig olivenolie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Gernyx/Pr.

  • Vinder Årets Ret 2020 i kategorien Sødt&Ost:
    Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Pistacieis på havremælk med frugtig olivenolie.
    Øvrige nominerede:
    Yves le Lay, à terre: Chevre Chaud Tikki Marsala.
    Kristian Baumann, tidl. 108: Is på sukkertang, caviar & hasselnøddeolie.
    Anders Johst, Villa Vest: Jordbær & blæksprutte.

Læs mere om konkurrencen her.