Politiet lukkede Michelin-restaurant: »Det var en utrolig akavet situation«

Sammy Shafi, som er restauratøren bag Kokkeriet, forventer en bøde på op til 40.000 kroner, efter at politiet torsdag lukkede spistedet ned klokken 22.30.

Restaurant Kokkeriet i Prinsessegade har en stjerne i Michelin-guiden. Fold sammen
Læs mere

På Kokkeriet, som er en lille restaurant med plads til 50 gæster, og som har en stjerne i Michelin-guiden, serverer man normalt 18 retter mad til 1.200 kroner per næse. Men flere gæster blev i går snydt for den sidste dessert og måtte indtage kaffen stående, da to politibetjente klokken 22.30 pludselig trådte ind i lokalet og lukkede restauranten ned:

»Det var en utrolig akavet situation for alle parter,« siger restauratør Sammy Shafi.

Da gæsterne havde forladt Kokkeriet, fik Shafi at vide, at han var sigtet for overtrædelse af loven:

»Jeg erkendte selvfølgelig med det samme, selv om jeg havde håbet, at man havde nøjedes med en advarsel, nu hvor der var tale om den første aften med de nye klokken 22-lukkeregler,« siger Shafi.

Sammy Shafi er indehaver af restaurant Kokkeriet. Fold sammen
Læs mere

Svært at nå 18 retter inden klokken 22.00

»For vores restaurant, hvor folk kommer for at spise 18 retter, er det utrolig svært at omstille os på så kort tid. Hvis ikke gæsterne kommer mellem 17 og 18 er det meget svært at nå i mål før 22.00. I går havde vi et par borde, som ikke kunne komme før klokken 19.00, blandt andet fordi gæsterne kom fra Tyskland.«

»Klokken 18.40 sker der så det, at en af vores tjenere bliver syg og brækker sig, så vi måtte ringe til hendes kæreste og bede ham om at hente hende. Så der mistede vi noget tid og kom bagefter i servicen, hvilket vi ikke helt fik indhentet igen. Så da klokken var 22.00, var der stadig to borde i restauranten, som ikke var helt færdige,« siger Shafi.

»Da klokken var 22.30, stod politiet foran døren – det var en stor vogn med otte mand – og sagde, at vi skulle lukke. Jeg bad om fem minutter og fik o.k. Vi forsøgte så at få ordnet det sidste med regninger og så videre, men efter et minut eller to stod der pludselig to betjente i lokalet og begyndte at eskortere gæsterne ud,« siger Sammy Shafi, som fik at vide, at der venter en stor bøde. Men ikke hvor stor den bliver.

»Jeg har undersøgt det på nettet, og kan se, at bøden kan være på op til 40.000 kroner. Det er ret surt på en aften, hvor vi kun havde en håndfuld borde. Vi har jo i forvejen røde tal, eftersom vi har blødt siden 12. marts. Og mange gæster – 20 alene i aften – har forståelig ringet og aflyst deres reservation efter de nye restriktioner kom frem,« siger Shafi, som nu er i gang med træffe sine forholdsregler for at forkorte måltiderne på Kokkeriet:

»Vi kigger på, hvor vi kan spare noget tid. Det første, vi har gjort, er at få lavet nogle nye tallerkener, så vi kan servere alle snacksene på én gang, hvilket vi ikke har gjort i mange år. Desuden bliver vi nødt til at sige, at kommer man ikke mellem 17 og 18 er der ikke tid til ekstra serveringer som caviar eller ost. Kommer man endnu senere, bliver det en reduceret menu,« siger Sammy Shafi.