Ny uformel snackbar på Nørrebro: »Vi er ret vilde med italienernes tilgang til det lette måltid«

Restaurant Cicchetti på Nørrebrogade åbner i dag en italiensk snackbar – Paradiso – inspireret af venetiansk tradition, hvor man hele dagen kan drysse forbi til kaffe, snacks og vin.

Retter som fritto misto er noget af det, man kan få på den nye snackbar Paradiso. Konceptet er, at man kan dumpe forbi hele dagen til snacks, kaffe og vin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen

Med navnet Paradiso sætter ejerne af Københavns nye snackbar ikke deres lys under en skæppe.

Konceptet er inspireret af det, man i Venedig kalder bàcaro. Det betyder ganske enkelt, at man hele dagen kan lægge vejene forbi og få sig en snack, kaffe eller vin. På menuen er der for eksempel fritto misto, crostini og panino plus et udvalg af italienske vine og drinks. Hertil kommer kaffe.

»Vi er ret vilde med italienernes tilgang til det lette måltid. Vi synes, der er noget dejligt uhøjtideligt i den måde, man i Veneto-regionen lige dumper forbi og får en snack og et glas prosecco – som måske bliver til en hel flaske,« siger en af de to ejere Nina Krysiza Sørensen.

Sammen med Rikke Kolding Pedersen står hun bag den nye bar. De samme to driver i forvejen naborestauranten Cicchetti på Nørrebrogade. Her serveres udelukkende mindre retter – såkalte antipasti. Da den åbnede i 2017, kvitterede Søren Frank med fire stjerner i sin anmeldelse.

Kan ikke bestille bord

Som led i den uformelle tilgang bliver det ikke muligt at bestille bord på Paradiso. Til gengæld kan man få mad fra klokken 11 om formiddagen og frem til midnat i hverdagene, mens der fredag og lørdag serveres snacks og vin frem til klokken 02.

»Da vi åbnede Cicchetti, var det også vores mål, at det skulle være et uformelt sted med mange små retter. Men der er travlt på restaurantscenen i København for tiden, så der er booket meget af tiden, hvilket jo er herligt. Men vi manglede et alternativ, hvor man ikke behøver at booke bord, og derfor er snackbaren et godt supplement,« siger Nina Krysiza Sørensen.

Mens der på Cicchetti er 20-30 små retter at vælge imellem, vil udvalget være noget mindre på Paradiso. Til gengæld er der skruet op for vinkortet, fortæller Rikke Kolding Pedersen.

»Man kan sige, at vi vender det lidt om. Her er der mere fokus på vin og mindre på mad. Og så håber vi selvfølgelig, at mange også vil vælge at dumpe forbi om formiddagen til en kop kaffe,« hun.

Paradiso åbner officielt i eftermiddag.