Noma genåbner som burger- og vinbar

Noma genåbner næste uge som udendørsrestaurant med servering af vin og umamiburgere resten af sommeren – uden tissemyrer.

Noma går burgervejen, når restauranten genåbner. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Når verdens næstbedste restaurant ifølge restauranternes verdensrangliste, Worlds 50 Best, slår dørene op igen i næste uge, bliver det som vinbar under titlen Noma 3.0 med to forskellige burgere på menuen.

Dels har avantgarderestauranten, som normalt opererer med en stab på omkring 60 kokke, behov for flere uger for at komme op i gear til at kunne lave de 20 retter, man plejer at servere for gæsterne.

Dels har chefen, René Redzepi, ved flere lejligheder meldt ud, at han har svært ved at se sig selv genåbne Noma efter coronakrisen på normal vis, som om intet var hændt.

Noma vil servere på plæne og i drivhuse. Fold sammen
Læs mere

Løsningen er blevet en udendørs vinbar i restaurantens køkkenhave og drivhuse, hvor man sommeren igennem kan komme ugentligt fra torsdag til søndag i tidsrummet mellem 13.00 og 21.00. Der tages ikke imod reservationer. Noma-sommelier Mads Kleppe har fundet nogle vine frem, som sælges til enhedspriser: 95 kr. pr. glas og 425 kr. pr. flaske.

At spise til har køkkenet udviklet et par særlige Noma-burgere – en cheeseburger og en vegetarburger lavet med quinoa. Begge serveres i friskbagt kartoffelbolle fra den populære burgerbar Gasoline Grill og begge er pimpet med forskellige fermenterede produkter fra Nomas laboratorium med henblik på at booste umamismagen.

Efter noget tid har Redzepi og co. også planer om at udvide menukortet i burger- og vinbaren med små snacks og lette anretninger. Redzepi forsikrer over for Politiken, at begge burgere bliver uden tissemyrer. Det rigtige Noma (2.0) forventes at slå dørene op om en måneds tid.