Michelin-restaurant rykker fra Stenbroen til Tisvilde: »Vi har brug for at komme ud og møde danskerne et andet sted, end vi plejer«

Restaurant Relæ rykker fra 1. juli og seks uger frem til Tisvilde, hvor man på landstedet Frændekilde kan indtage en fast daglig menu. Der er også basis for glamping på stedet.

Christian F. Puglisi fra sin gård, der leverer grøntsager til hans forskellige restauranter. I år rykker Relæ til Tisvilde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Puglisi

Det er alt andet end sjovt at være restaurantejer i København i år. De udenlandske turister kommer spisestederne til at se langt efter, og københavnerne – de stryger ud i sommerlandet.

Det har Relæ taget konsekvensen af. I stedet for at servere grøn gastronomi på Nørrebro åbner Michelin-restauranten hen over sommeren på landstedet Frændekilde, som ligger i Vejby ved Tisvilde.

»Det er jo en særlig sommer, vi går i møde. Det kan man vælge at blive fortvivlet over, eller man kan se en mulighed i det,« siger Christian F. Puglisi, ejer af restauranten Relæ om den nye pop up-restaurant, der åbner 1. juli og fortsætter til midten af august.

Den faste daglige menu starter ved 625 kroner for seks serveringer, mens vinmenuen ligger på 475 kroner, men det vil også være muligt at kigge forbi til et glas vin og en lettere menu.

En del af maden vil blive tilberedt over bål, og som på Relæ er ingredienserne fra den såkaldte Farm of Ideas i Lejre, der leverer økologiske grøntsager, mælk og kød til alle Puglisis restauranter, som også tæller Manfreds, Mirabelle og Bæst.

Christian F. Puglisi

»Tisvilde har jo hele det her sommermiljø, som er sjovt, og hvor der er gang i den. Det tror jeg, vi kan bidrage til.«


Hører til på landet

At rammerne netop er Frændekilde er langtfra tilfældigt, fortæller Christian F. Puglisi.

Stedet består af en restaureret lade med plads til cirka 100 mennesker og med et stort, åbent køkken. Hele året er her arrangementer som fællesspisning – for eksempel er der langbords- eller temamiddage hver anden uge året rundt. Her er også kontorfællesskab, ligesom man kan blive klippet, da ejeren, Kim Wolff, oprindeligt er frisør.

Netop det miljø kan Relæ se sig selv i, fortæller Christian F. Puglisi.

»Vi kan komme ud og strække benene lidt og bringe Relæ derud, hvor vi på en eller anden måde altid har følt, at vi hører til – nemlig på landet. Samtidig kan vi få lov til at arbejde med det miljø, der er deroppe. Jeg har kendt Kim og Frændekilde i mange år, og jeg ved, at han og jeg har værdierne og hjertet i sync,« siger han om stedet, der har stort fokus på økologi og lokale råvarer.

Sommeren over er langbordsmiddagene dog erstattet af pop up-restauranten.

»Vi vil have et niveau, som hænger sammen med Relæ, men i en anderledes kontekst end normalt,« siger han.

Relæ rykker ud i sommerlandet. Her fra en tidligere festival. Midtfor står Relæs køkkenchef, Jonathan Tam. Fold sammen
Læs mere
Foto: Relæ.

Go glamping

Skulle man ikke være så heldig at have et sommerhus i nærheden – eller vil man blot forlænge aftenen, kan man »glampe« på stedet. Man kan med andre ord leje et luksustelt, når man booker middagen.

»Det er en anderledes oplevelse, hvis man bliver for natten. Det betyder, at man kan være helt afslappet, når man træder ind i oplevelsen, fordi man ved, at man kan blive på stedet til et stykke op ad næste dag. Så vi får mulighed for at flette oplevelsen og maden endnu bedre sammen. Det er jeg rigtig spændt på,« siger Christian F. Puglisi, der har store forventninger til miljøet.

»Vi har brug for at komme ud og møde danskerne et andet sted, end vi plejer, og Tisvilde har jo hele det her sommermiljø, som er sjovt, og hvor der er gang i den. Det tror jeg, vi kan bidrage til,« siger han.