Michelin-kokkene er positivt overraskede

Det er lettelse, som præger reaktionerne fra Københavns tostjernede Michelin-restauranter, AOC og Alchemist, som nu endelig kan komme i gang igen.

 
Restauranter kan igen slå dørerne op.Video: Maria Albrechtsen Mortensen/Mathias Svold/Asger Ladefoged. Redigering: Mathilde Oda Fold sammen
Læs mere

Rasmus Munk står i spidsen for Alchemist på Refshaleøen, som nåede at blive en af de mest hypede nye restauranter i verden, inden restaurationslivet lukkede. Alchemist serverer hele 50 retter i flere forskellige rum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Lehmann.

»Vi er postivt overraskede over udspillet,« siger restauratør Christian Aarø, som driver tostjernede AOC samt luksusbistroerne No. 2 og Trio.

»Det er helt fint for os med to kvadratmeter per gæst; vi har masser af plads, og vi har heller ikke problemer med at skulle lukke klokken 24,« siger Christian Aarø, som allerede har købt måtter og skilte med »Hold afstand« og håndsprit til at sætte på alle bordene.

Alle tre restauranter kommer til at køre med det normale antal gæster og seatings.

Restaurant AOC ser frem til igen at få gæster. Til venstre souschef Jacob Bär Mogensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Finn Frandsen.

Også Rasmus Munk, som er køkkenchef og medejer på ligeledes tostjernede Alchemist er umiddelbart tilfreds med udspillet – bortset fra at han gerne ville have haft det lidt før, så han kunne have nået at købe varer ind før lukketid.

»Jeg er ikke sikker på, at vi kan nå at bakke op (forberede maden, red.) til vores planlagte åbning på onsdag, men ellers ser det fornuftigt ud,« siger Rasmus Munk.

Han har kun én lille tvivl, og det er, at gæster ikke må sidde foran arbejdende personale i mere end 15 minutter.

Det er en regel, som formentlig er møntet på spisning i barer, hvor tjenerne står bag disken og ryster cocktails, og vil derfor næppe ramme Alchemist. På restauranten serverer tjenerne godt nok foran gæsterne, der sidder bag en disk – men aldrig i mere end få minutter ad gangen.