Københavnsk cocktailfyrtårn flimrede i aftentågen

Cocktailbaren Brønnum skuffede med en Bloody Mary, der smagte af havnemole på en aften, hvor alt virkede, som det skulle - undtagen det vigtigste.

Brønnum Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Det starter umiddelbart altid godt, når man ankommer til cocktailbaren Brønnum. Beliggenheden kunne næppe være meget bedre med udgang til Kgs. Nytorv ved passagen til Tordenskjoldsgade og med Den Kgl. Opera som nabo.

»Det er en ren 5er« - som en ejendomsmægler ville sige.

Indenfor fortsætter den æstetiske tour de force. Brønnum er en smuk bar, som samtidig også er af en anseelig af størrelse, hvilket gør at man - med selv en relativt lille tålmodighed - oftest kan finde plads, endda på ugens travle dage. Servicen er professionel og velklædt, ligesom majoriteten af klientellet.

En smuk bar af en anseelig af størrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Et andet stort plus ved Brønnum er den lukkede gård med varmelamper, som er et af byens få steder, hvor man stadig kan nedsænke sig i fortidens syndige barberisme og nyde en eksklusiv, eskapistisk cigar uden at få forfrysninger i fingrene og slagregn ansigtet. Tak for det.

Umiddelbart virker alt frisk fra øverste hylde. Men desværre var der ugler i mosen, eller som det skulle vise sig - dild i tomaten!

Min første cocktail, en såkaldt »Well Earned Vacation« (125 kr.) var virkelig velsmagende og raffineret uden at at miste balancen. Let honningsød, men med dybde og varme fra et skud Havana Club, garneret med en opmuntrende frisk, syrlig smag fra både lime og lychee sirup. Perfekt afstemt og aftenens bedste oplevelse.

»Well Earned Vacation« Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Min ledsager fik en »Royal Afternoon« (145 kr.). En let champagnebaseret, perlende cocktail, der efter min mening passer perfekt til fyraften på en sitrende fredag, lige inden det hele går løs. Efter min ledsagers mening var cocktailen lidt for sød, men det var  - i min optik - inden for det acceptable område af personlig smag.

»Royal Afternoon« Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Rillette-gate

Vi bestilte også lidt mundgodt til de flydende forlystelser. En svinerillette (90 kr.) fra Bordeaux med rugbrødschips, sennep og cornichoner og desuden en lille skål Marcona Mandler. Mandlerne opførte sig klædeligt og smagte som de skulle, hverken værre eller bedre. Rilletten derimod var alt for kold, hvilket bedøvede smagen, og så var den stenhård, hvorfor indtagelsen endte som en akavet og klodset kamp. Jeg var glad for, at jeg ikke var på en romantisk date. En uskarp servering.

Brønnums udgave af rilette. Stenhård - indtil den har stået 4-5 timer under en varmelampe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Efter rillette-gate var det tid til endnu en tur ned af cocktailkortet.

Jeg har de seneste 25 år nedsvælget et betragteligt antal Bloody Marys, og da jeg observerede, at Brønnum havde deres egen fortolkning (140 kr.) gav det sig selv.

Kompositionen lød vovet: Tang -og dildinfuseret akvavit, røget salt, honning og naturligvis (hjemmelavet) tomatjuice og citronsaft.

Og det var absolut mere vovet end godt. Brønnums Bloody Mary gav et uheldigt indtryk af havnemole og tom østersfustage, der møder en halvhjertet gazpacho.

»Bloody Mary« Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Den bizarre new nordic-tomatklon af en drik virkede mere som en mislykket mellemret på en vegansk fuldskægs-restaurant end en cocktail. Min ledsager var bestemt heller ikke begejstret for smagen. Og jeg undrer mig over, hvordan denne mislykkede kreation har fundet vej til kortet? Særligt kombinationen af den klorofylkraftige og urtede bitterhed fra dilden, knækkede helt i den - muligvis - gode tomatjuice. Og den røgede salt gjorde smagen kakofonisk og strittende i alt for mange retninger.

Spørgsmålet er, om man må acceptere, at den ovenstående Bloody Mary-oplevelse er prisen, man betaler for at prøve noget nyt? Måske…men det er en relativ høj pris at betale, og det er min påstand, at hvis der var tale om en madret med en så særegen smag, så ville den have haft uendeligt svært ved at komme med på et menukort på en restaurant. De fleste gæster ville simpelthen sende retten ud igen. Jeg nøjedes med at levne halvdelen.

Så var der til gengæld plads til at smage min ledsagers cocktail. Hun bestilte en klassisk Negroni (125 kr.), som sad lige i skabet. Perfekt balance mellem sød og bitter. Den fås nok ikke meget bedre. Men det er heller ikke kvantemekanik at komponere en god negroni.

»Negroni« Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Dette ikke var mit første besøg på Brønnum. Men hvor jeg tidligere med stor glæde har sjusset mig gennem cocktailkortet, så stod det Københavnske cocktail-fyrtårn denne torsdag aften noget flimrende i aftentågen. Alt syntes umiddelbart at fungere som det skulle - på nær det vigtigste.

Brønnum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Brønnum
August Bournonvilles Passage 1, 1055 Kbh. K.
Cocktails fra 120 kr.
www.bronnomcph.dk