Jakob Mielcke fra Masterchef: Mit sidste måltid skal være den lille levende sangfugl, man drukner i armagnac og spiser hel

GASTRONAUT: Ud over at være kendt TV-kok og passioneret jæger er Jakob Mielcke indehaver af en af landets mest respekterede gourmetrestauranter – og så går han med egne ord »totalt« ind for foie gras.

Jakob Mielcke er indehaver af Restaurant Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg. Han overtog makkeren Jan Hurtigkarls andel for godt to år siden. Johanna Leguerre/Ritzau Scanpix

Hvad er dit livs bedste måltid?

»Jeg kan ikke pege på et enkelt. Jeg kan pege på mange. Skal jeg nævne et ganske særligt, så var det i Kyoto i Japan. Jeg blev inviteret med på et sted som var by invitation only. Vi fik såkaldt »bjergkøkken«, hvor vi blandt andet fik bjørn. Det står for mig som noget af det mest sindsoprivende, jeg har prøvet, samtidig med at det var utroligt enkelt. Det var voldsomt i alle henseender.«