Efter to måneders ventetid: Nu åbner byens madmarkeder

Fredag åbner byens kendte madmarkeder Broens Gadekøkken og Reffen med to måneders forsinkelse. Blandt de gamle kendinge dukker nye stader op med alt fra koreansk til græsk gastronomi.

Broens Gadekøkken har flere nye tiltag på programmet – ud over den obligatoriske sprit. Her vil både det græske og det koreanske køkken udgøre en del af sortimentet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Broens Gadekøkken

Det plejer at ske, når den første forårssol rammer København, men i år åbner byens to store madmarkeder med to måneders forsinkelse. Til gengæld er der nyheder på tapetet hos både Broens Gadekøkken og Reffen, som Grundlovslag igen byder københavnerne indenfor.

Det er tredje gang, at det i alt 12.000 kvadratmeter store område på Refshaleøen bliver indtaget af madboder og foodies, og år vil der være nye madoplevelser i otte ud af de i alt 35 madboder.

Big Easy rykker ind med New Orleans-køkkenet, som blandt andet har grillede østers og cajun gumbo stew på menukortet. Koreanske Gang Nam-Nam slutter sig også til Reffen med håndlavede nudler, suppe, Bibimbap og krydrede æg med kimchi.

Big Easy, som serverer retter inspireret af New Orleans-køkkenet, er en af de nye stadeholdere på Reffen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reffen.

»Hvert år kommer der nye stadeholdere til, og sammen med visionen om at fungere som rugekasse for gastroiværksættere og kreative ildsjæle giver det en konstant optimering i vores madudvalg og kvalitet samt masser af passion, der er med til at skabe liv og stemning på Reffen,« siger direktør for Reffen Ruben Passer i en pressemeddelelse.

Græsk på ved broen

Byens andet store madmarkedet – Broens Gadekøkken – er også klar til at servere et godt grundlovsmåltid fredag – og resten af sommeren. Også her får tidligere stadeholdere som Gasoline Grill, Haddock's og Palægade selskab af nye køkkener.

Nu er der igen basis for at henlægge frokosten eller middagen til et af byens madmarkeder – her Broens Gadekøkken på Strandgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Broens Gadekøkken.

Den græske konditor Nikolas Strangas stiller med sit gadekøkken, OPA, der trakterer med alt fra gyros til tzatziki lavet på bedstemors opskrift. Ligesom på Reffen har det koreanske køkken også meldt sin ankomst. Her er det Korean Fried Chicken By 108, som serverer retter fra det sydkoreanske køkken – herunder kylling marineret i kærnemælk og klassisk kimchi toppet med chili. Australsk streetfood i form af frisk fisk og skaldyr er også en mulighed i år, hvor Natural Blue har lejet sig ind i gadekøkkenet.

Nyseskærm og kømarkør

Det er ikke kun den udsatte åbningsdato, der varsler, at det er nye tider. Begge markeder understreger, at de tager en række forbehold for at forhindre spredning af covid-19 i tilfælde af, at nogen skulle være smittet.

Et ord som nyseskærm har eksempelvis sneget sig ind i Reffens ordforråd. Hertil kommer kømarkører, ekstra vaske og håndspritdispensere på området, som Reffen selv kalder Københavns største udendørs restaurant.

»Mens vores gæster nyder deres mad i det danske sommervejr med udsigt til havnen, så kan de være helt trygge i vores stemningsfyldte getaway,« siger Ruben Passer.

Reffen åbner for tredje år i træk for det store madmarked – dog med to måneders forsinkelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reffen.

Broens Gadekøkken har opgraderet med alt fra sprit til afstand – her lægger direktøren også vægt på, at det hele foregår under åben himmel.

»Vi åbner selvfølgelig med det højeste fokus på hygiejne, og vi har sørget for øget afstand mellem bordene, flere håndvaske og håndspritdispensere. Heldigvis har vi masser af plads, og kan derfor nemt placere vores gæster med stor afstand mellem hinanden,« udtaler direktør for Broens Gadekøkken Kira Thanning i en pressemeddelelse.

Begge steder åbner fredag klokken 12.