Dan Jørgensen: »Jeg er ikke så vild med stegt flæsk med persillesauce længere«

Snak & Æd: Søren Frank spiste blomkålsmadder i arbejderkælderen med klimaminister Dan Jørgensen, som hverken gider kaffeklubber eller stegt flæsk længere.

Klimaminister Dan Jørgensen vælger at spise på Café og Ølhalle - både på grund af historien og det gode smørrebrød. Søren Bidstrup

Det er ikke nemt at få en frokostdate med Dan Jørgensen, en af de ministre i den nuværende regering, som netop nu nyder størst bevågenhed. I hvert fald ikke for undertegnede. Først efter fem måneder og to-tre aflyste møder lykkes det endelig at få en dato i kalenderen med klimaministeren, som vælger, at frokosten skal foregå på Café og Ølhalle på Arbejdermuseet i Rømersgade.

Ikke uden lumske bagtanker, viser det sig, for da dagen endelig oprinder, ringer fotografen og meddeler stakåndet, at han netop har fundet ud af, at der præcis samtidig i Arbejdermuseets festsal afholdes 100 års jubilæum for DSU. Mener Dan Jørgensen virkelig, at han kan nå at stille op til foto og interview, samtidig med han deltager i festlighederne?