Bistroejer til regeringen: »Man bliver holdt for nar som restauratør«

Ejer af Feed Bistro, Jacob Jørgsholm, er en af de restauratører, der er ved at miste tålmodigheden. I et opslag på Facebook, som er delt godt 500 gange, taler han direkte til regeringen og beder om retningslinjer for den forestående åbning på mandag.

 
Restauranter kan igen slå dørerne op.Video: Maria Albrechtsen Mortensen/Mathias Svold/Asger Ladefoged. Redigering: Mathilde Oda Fold sammen
Læs mere

Der var glæde hos Feed Bistro på Nørrebro, da Mette Frederiksen på et pressemøde i sidste uge meldte ud, at restauranterne kan åbne igen mandag 18. maj. Dog med restriktioner.

En lille uge senere venter spisestederne stadig på at få at vide, hvor mange gæster, de må invitere indenfor, og hvilke restriktioner der præcis bliver tale om – ud over de oplagte som afspritning og ekstra rengøring. Det betyder, at mange i branchen famler i blinde, kunne man tidligere i dag læse her på b.dk.

Ejer af Feed Bistro på Fælledvej Jacob Jørgsholm er en af de restauratører, der har mistet tålmodigheden med regeringen, som stadig ikke har udsendt retningslinjer for den forestående åbning af restauranterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Feed Bistro.

Det gælder også indehaver af Feed Bistro Jacob Jørgsholm, som i går skrev en opdatering på Facebook direkte rettet mod regeringen.

»Kære regering. Nu må I melde klart ud omkring retningslinjerne ved genåbning af restauranter. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at Mette for 6 DAGE SIDEN (i dag syv, red.) glædeligt meldte ud, at restauranterne må genåbnes d. 18/5, og at der er STADIG ingen plan er,« begynder opslaget, som det seneste døgn er blevet delt over 500 gange og debatteret flittigt.

»Jeg ville skrive noget, der repræsenterer hele branchen, og der er noget, som tyder på, at rigtig mange er ved at være desperate. Der er kun fire dage at løbe på nu,« siger Jacob Jørgsholm.

»Vi og resten af branchen føler, vi er blevet kørt lidt over i alt det her. Først måtte vi vente længe på hjælpepakkerne. Nu er det samme tur igen – at man melder ud, at der igen er liv og glade dage, og så sker der ikke mere,« tilføjer han.

Jacob Jørgsholm, indehaver af Feed Bistro

»Bliver det for eksempel kun til udeservering, er der ingen grund til, at der kommer andre på arbejde end mig selv og min kone. Men så føler jeg mig virkelig ført bag lyset af staten.«


Ti eller 60 gæster?

Han reagerer bland andet på, at det endnu er uvist, hvor mange gæster en restaurant må have.

»Vi ved endnu ikke, om vi kan have ti, 20 eller 60 gæster dagligt. Skal der være en meter mellem stolene? Må der sidde mere end to gæster ved bordene? Er det én gæst per fire kvadratmeter? Er der specifikke regler for afspritning af borde og timeslots for gæsterne? Får vi frataget hjælpepakkerne? Kan det overhovedet betale sig at genåbne?« er blot nogle af de spørgsmål, han stiller i sit opslag.

»Der er ingen tvivl om, at de arbejder på højtryk derinde, men min holdning er, at man skal lade være med at melde ud, at vi kan genåbne, før man har en plan, der kan støtte op om det,« uddyber han.

Det er svært at forestille sig, at Feed Bistro kan åbne mandag, mener ejer Jacob Jørgsholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Feed Bistro.

»Vi har jo sat gang i alle mulige forskellige ting, siden vi hørte om genåbningen i torsdags. Men bliver det for eksempel kun til udeservering, er der ingen grund til, at der kommer andre på arbejde end mig selv og min kone. Men så føler jeg mig virkelig ført bag lyset af staten,« siger Jacob Jørgsholm, som har beholdt sit personale under krisen.

»De (regeringen, red.) lovede, for syv-otte uger siden, at de ville holde hånden under os, hvis vi beholdt vores personale. Men hvis de udfaser hjælpepakkerne, og de ikke holder frem til 9. juli som lovet, står vi i en situation, hvor vi faktisk skal bøde for, at vi har beholdt personalet og kan risikere at skulle betale fuld løn til dem, selv om vi ikke kan få en fuld indkomst. Det vil betyde, at vi står i en meget værre situation, end hvis vi havde været ligeglade med, hvad staten sagde, og havde fyret hele bundet,« siger han.

Jacob Jørgsholm, indehaver af Feed Bistro

»Det værste er, at de ikke holder os opdateret. Det er simpelthen for tyndt. Man bliver holdt for nar som restauratør.«


Intet at forholde sig til

Jacob Jørgsholm har svært ved at tro på, at der kommer en god løsning for restauranterne senere i dag eller i morgen.

»Det kunne jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig. Det værste er, at de ikke holder os opdateret. Det er simpelthen for tyndt. Man bliver holdt for nar som restauratør,« siger Jacob Jørgsholm, som også er begyndt at tvivle på, om tidsplanen holder.

»Vi har masser af reservationer fra mandag, hvor vi efter planen skal åbne igen i et eller andet omfang, men vi har intet at forholde os til, så jeg tror simpelthen ikke på, at vi kommer til at åbne mandag. Vi kan ikke forvente, at vores leverandører han levere på to dage. Jeg synes egentlig bare, det er for tyndt,« siger han.