Alchemist nr. 2 på europæisk rangliste over de bedste restauranter

Rasmus Munks Alchemist har passeret Noma på en international rangliste over de bedste restauranter. Yderligere fem danske og en færøsk restaurant er blandt de 100 bedste.

Alchemist indtager andenpladsen på OADs europæiske rangliste for restauranter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu inden restaurant Alchemist 2.0 på Refshaleøen har rundet sit første leveår, kan kokken Rasmus Munk og investor Lars Seier fejre en flot andenplads på Opinionated About Dinings (AOD) europæiske rangliste for restauranter.

Det er især værd at bemærke, at Alchemist dermed har passeret naboen på Refshalevej, Noma, som »kun« ligger på sjettepladsen. Andre danske restauranter i top 100 er Geranium (16), Kadeau København (27), AOC (31), Henne Kirkeby Kro (53), Studio (58), Kadeau Bornholm (77), Relæ (84) samt KOKS på Færøerne (97). Førstepladsen beklædes af Frantzén i Stockholm.

Gammel hiphopper fra NYC bag listen

Bag Opinionated About Dining står newyorkeren Steve Plotnicki, som har tjent sine penge i musikbranchen. Han var manden, som fandt Run-D.M.C., et af de allerstørste navne i den tidlige hiphop i 1980erne. Plotnicki solgte sit pladeselskab Profile Records i 1998 og har tilsyneladende levet udmærket siden med lejlighed på Park Avenue og 100 årlige rejsedage.

Stemmeberrettigede til OAD-listen er en stribe tunge internationale bloggere og foodies med Plotnicki selv i spidsen. At Alchemist ligger højt på listen, kommer ikke som den store overraskelse, eftersom Rasmus Munk afholdt popup-frokost for en del af denne jury, som er erklærede fans, allerede før Alchemist 2.0 slog dørene op.

Fem gange hø er for meget

Der er heller ikke noget nyt i, at Plotnicki foretrækker det nye svenske køkken frem for det danske.

»Det danske køkken får en utrolig opmærksomhed for tiden, men jeg tror ikke, at det er mad for alle. Jeg tror, at mange føler, at de danske restauranter er for hårde, smagene er hårdere, ingredienserne er hårde. Når du får fem retter med hø i træk – jeg ved godt, at jeg overdriver lidt her – så bliver det trættende,« som Plotnicki sagde til undertegnede for et par år siden ved en OAD-ceremoni i Bruxelles.