Som Berlingske og DR beskrev for nylig, så valfarter købestærke og madinteresserede amerikanske turister til Danmark. 

Og for mange af turisternes vedkommende er de kommet for at smage på bagværk. 

Det er i hvert fald vurderingen fra Lars Ramme Nielsen, branchedirektør for turisme, oplevelser og kultur i Dansk Erhverv. 

»Det er gæster, der godt kan lide at spise relativt dyrt, der godt kan lide gastronomi, og som godt kan lide dansk bagværk, det er faktisk et af motiverne. De kan godt lide surdejsbrød, det har en helt anden kvalitet end det, som du kan få i USA,« lød det til til DR.

Men er det nu også rigtigt? 

Berlingske har foretaget en stikprøve for at se, om vi kunne finde amerikanere på nogle af byens bedste bagerier – og for at se, om det, de får på bagerierne, nu også kan leve op til forventningerne. 

Det skorter nemlig ikke på anbefalinger til de mange amerikanere, der har taget turen over Atlanterhavet. 

TikTok og rejsemagasin anbefaler

En hurtig tur på sociale medier som TikTok og Instagram viser, at udenlandske rejsebloggere, der er på besøg i København, i stor stil er oppe at køre over netop de københavnske bagerier. 

Her er TikTokeren Chiara King, der har fire millioner følgere, eksempelvis en tur på Andersen & Maillard. 

Vi kan ikke vise dig dette indhold, som stammer fra en tredjepart, da du ikke har samtykket til alle relevante statistik- og/eller markedsføringscookies. Du kan ændre dit samtykke og dine cookieindstillinger her.

Alternativt kan du se indholdet på tiktok

Men udover videoerne fra omrejsende TikTokere, så er der også anbefalinger til turister, der hellere søger inspiration i traditionelle medier. 

Forleden publicerede det store amerikanske rejsemagasin Condé Nast Traveller en liste over de ni bedste bagerier i København, og til hvert bageri er der en anbefaling til, hvad man skal købe. 

Jeg selv og videojournalist Amanda Holmgaard Sørensen bevæbnede os med listen og foretog en stikprøve hos tre af bagerierne: Andersen & Maillard, Buka og Apotek 57. 

Friskt brød til friske amerikanere

Amerikanere var der på alle de tre bagerier, vi besøgte. 

Foran Bukas filial på Store Kongensgade mødte vi veninderne Dan-Thy Nguyen fra USA, Lanya Bingo, der også er amerikaner, og Esra Neuberger, som bor i Stuttgart. 

Buka var det første danske bageri, de havde besøgt, men de var helt vilde med det, de fik.

De er netop ankommet til København fra Stockholm. Her sagde mange, at de skulle glæde sig til netop det danske bagværk.

»Det danske folk er kendt for rigtig gode bagværk. Og bare mad generelt. Så efter vi var gået forbi det her sted tre gange, så gik vi indenfor,« siger Lanya Bingo. 

»Det er fantastisk! Det hele virker bare meget, meget friskt – og det er bare en perfekt blanding,« tilføjer hun om sin sandwich. 

Dan-Thy Nguyen forklarer, at selvom der selvfølgelig også er bagerier i USA, så har de ikke samme »autenticitet og naturlige ingredienser«, som hun mener, at de københavnske bagerier har. 

Jeg selv lavede også en lynsmagning af bagværket hos de tre bagerier. For at få vurderingen kan du se videoen øverst i denne artikel. 

Anbefalingerne fra Condé Nast Traveller

Lille Bakery på Refshaleøen er blandt anbefalingerne fra Condé Nast Traveller. 
Lille Bakery på Refshaleøen er blandt anbefalingerne fra Condé Nast Traveller.  Liv Latricia Habel

De ni bedste bagerier i København er ifølge Condé Nast Traveller:

  • Apotek 57, Fredericiagade 57, 1310 København K. Magasinet anbefaler dagens kage, som var en abrikostærte og en mandelbrioche, da vi var forbi. 

  • Juno the Bakery, Århusgade 48, 2100 København Ø. Magasinet anbefaler kardemommebollen. 

  • Lille Bakery, Refshalevej 213 B, 1432 København K. Magasinet anbefaler en focaccia-slice. 

  • Hart Bageri, flere filialer. Magasinet anbefaler en kardemommecroissant. 

  • Rug Bakery, Tietgensgade 39, 1704 København V. Magasinet anbefaler en pain au chocolat med mandler. 

  • Andersen & Maillard, flere filialer. Magasinet anbefaler stedets kubiske croissanter. 

  • Alice, Markmandsgade 1, 2300 København S. Magasinet anbefaler en kouign-amann. 

  • BUKA, flere filialer. Magasinet anbefaler en jordbærcheesecake-croissant. 

  • Cafeteria SMK, Statens Museum for Kunst. Magasinet anbefaler surdejsbrød med pisket smør og comté-ost.