Søren Frank i chok over god smag – her er 5 nye restauranter du skal kende

AOK
Gastronomi
Guide

Den københavnske restaurantscene ligger aldrig på den lade side, og der er ofte et nyt sted, man kan prøve. Her guider AOKs anmeldere Søren Frank og Svend Rasmussen til en række nye gode restauranter i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at København huser verdens to bedste restauranter i form af Noma og Geranium, men det afskrækker ikke københavnske restauratører fra at berige københavnerne med endnu flere gode spisesteder, der kan mætte sultne maver.

De nye spillere på markedet rækker lige fra vegansk luksus til smørmættet fransk gourmet med masser af foie gras.

Her guider AOK til en række nye spisesteder i København, der klart er et besøg værd.

1

Chokerende god smag

Ny luksusbistro på Vesterbro med skarpt hold i køkkenet præsterer den ene bombe af velsmag efter den anden.

Uddrag af anmeldelsen:

»Vores første egentlige ret var også aftenens bedste. Faktisk var vi på det nærmeste chokerede over, hvor godt den på papiret relativt enkle ret smagte.

Der var tale om torskefisken kuller i en rå rimmet (sukkersaltet) udgave med fermenteret grøn chili, glasløg, løvstikke og ikke mindst thai basilikum, såvel frisk som friteret i tempuradej. Den lakrids- og pebersmagende urt er mit yndlingskrydderi for tiden, det er nærmest rystende så godt, det smager, også uden for thaikøkkenet. Jeg kan bare sige: Prøv det!«

Læs hele anmeldelsen her.

2

Vegansk luksusbistro

Bistro Lupa på Østerbro dementerer til fulde fordommene om, at det veganske køkken kun er anæmisk 'tøsemad'.

Uddrag af anmeldelsen her:

»Veganerkøkkenet arbejder således med mange nødde- og frøbaserede erstatninger for konventionelle mejeriprodukter. Vi startede med hjemmelavet »flødeost«, lavet på mandler, serveret med kartofler tilberedt al dente, løg, ramsløgkapers og strandsennep.

Det hele skulle mikses sammen på tallerkenen til en frisk og velsmagende kartoffelsalat, som udgjorde en fin indledning til aftenens måltid.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

Dirch Passers dekadente kælder

Der spares hverken på smørret eller foie grasen i den nye version af Bjørnekælderen, som parrer det klassiske franske køkken med orientalske overtoner.

Uddrag af anmeldelsen:

»Således ved vejs ende kunne vi konkludere, at jo, der blæser nye vinde i den gamle bjørnekælder: Væk er wienersnitzelen, og inde er et korpulent fransk gourmetkøkken, diskret parfumeret med orientalske krydderier.

Et gedigent køkken, som tydeligvis mere er designet til menu end til a la carte, eftersom de fleste af de serveringer, vi fik, var lige små nok til at fungere som deleretter i halv størrelse, som man ser det på mange af byens andre restauranter.«

Læs her anmeldelsen her.

4

Den helt store griseoplevelse

Circolo på Frederiksberg serverer herlig, autentisk toscansk mad, men det fabelagtige svinekød er dansk.

Uddrag af anmeldelsen:

»Jeg fik en krogmodnet grisekotelet fra Birthesminde. Af flere højdepunkter denne aften var dette nok det bedste, en stor griseoplevelse, simpelthen. Kødet, ikke mindst fedtet, var herligt hængt og nøddeagtigt i smagen, og så var det stegt tilpas rosa, så al saften stadig var i behold. Jeg husker faktisk ikke at have fået en bedre dansk svinekotelet. Men spise op, det kunne vi desværre ikke, så der var ikke andet at gøre end bede om en doggybag til koteletten og en sidste halv slethvar, for det var simpelthen for gode sager til at lade gå til spilde.«

Læs her anmeldelsen her.

5

Skarp bistromad til budgetpris

Restaurant Theo Skindergade er kokken og restauratøren Emil Eshardts anden restaurant (Norrlyst i Kompagnistræde er den første). På trods af at priserne er fornuftige, en syvrettersmenu står i fornuftige 400 kroner, spares der ikke på råvarerne: Stracciatellaen kommer fra det italienske La Treccia-mejeri i Rødovre, mens bederne hentes på Kiselgården.

Uddrag af anmeldelsen:

»Tataren var lavet på oksekød fra Grambogård, og som jeg foretrækker det, var den skrabet og ikke hakket. Underneden lå en romescosauce på røde peberfrugter, hvidløg og mandler, som fik et pikant pift af røget spicyness fra den baskiske chilipeber piment d’Espelette.«

Læs hele anmeldelsen her.