Legendarisk grillbar er på jagt efter ny ejer – men lukker (formodentlig) ikke

Der har floreret rygter om, at den kendte Isted Grill snart har solgt sin sidste flæskestegssandwich. Men det er bestemt ikke planen, fortæller ejeren, Mr. Lee, der har besluttet sig for at sælge sit livsværk på Istedgade efter mere end 40 år.

Der blæser nye vinde på Istedgade, hvor den kendte grillbar er til salg. Efter planen skal den drives videre af en ny ejer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det meste af Istedgade har forandret sig til ukendelighed siden midten af 1970erne.

Der er dog visse konstanter mellem de mange kaffebarer, tøjbutikker og restauranter. Isted Grill har ligget det samme sted i hele fire årtier, hvor ikke mindst flæskestegssandwichen har fået københavnere til at stå i kø på alle tider af døgnet.

Som man har kunnet læse i denne uge, er grillen nu sat til salg. Ejeren, Lih Chie Lee, i folkemunde Mr. Lee, der er fyldt 71 år, har hyret en ejendomsmægler til at sprede budskabet. Og det må man sige, at det er blevet.

I facebookgrupper, i lokale medier og i flere landsdækkende medier har fotoet af den kendte grillbar floreret med budskabet om, at der er nye tider på vej.

»Vi er kommet til pensionsalderen. Derfor stopper vi,« tilføjer Lih Chie Lee en travl torsdag eftermiddag, hvor adskillige vesterbroere venter på at bestille en klassiker fra grillbaren, mens alt stadig er ved det gamle.

Et knap ti år gammelt foto af Lih Chie Lee er bedre kendt som Mr. Lee. Inden længe vil en anden tage imod kunder i Isted Grill. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENNETH NGUYEN.

Dømt lukket

Mr. Lee og hans hustru kom til Danmark fra Taiwan i 1976, og i 1980 åbnede de Isted Grill, der ud over sin meget omtalte flæskestegssandwich har retter som forårsruller og flere varianter af chop suey på menukortet.

Rygtet om sandwichen er således også nået til udlandet. For eksempel har madanmelderen Will Coldwell fra The Guardian proklameret, at han her har fået »sandsynligvis verdens bedst svinekødssandwich«, mens rapperen Action Bronson også har lagt vejen forbi med sit madprogram på Vice, »Fuck That’s Delicious«, skriver TV 2 Lorry. Her var det også flæskestegssandwichen, der fik topkarakter.

Der er ikke meget, der har ændret sig på Isted Grill. Nu er spørgsmålet, om nogen vil drive stedet videre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Tidligere på ugen gik der rygter om, at Isted Grill lukker helt. Men det er bestemt ikke planen, understreger Lih Chie Lee, der er så vellidt i kvarteret, at cirka 1.000 mødte op for at fejre ham, da han for ti år siden fyldte 61.   Han er også blevet kaldt »flæskestegssandwichens ukronede gourmetkonge« i Ugeavisen. Her kunne man desuden læse, at stedet sælger cirka otte meter flæskesteg om ugen.

Oven på rygtet om, at grillens dage er talte, har der været en del uro. Der har blandt andet været flere kunder end normalt, fortæller han.

»Men det er ikke rigtigt. Jeg leder efter én, som kan tage over,« siger han.

(Måske) slut med natmad

Det bliver næppe det samme med nye ansigter bag disken. Men chancen er der i hvert fald, hvis nogen har mod på at gå i Mr. Lee's fodspor.

I givet fald koster det 1,3 millioner kroner plus en husleje på 6.500.

Udviklingen på Vesterbro er dog ikke gået helt forbi den lille grillbar. Mens den i dag er et hit blandt festfolket med åbningstider, der strækker sig hen mod morgenstunden, fortæller annoncen fra restaurantmægler.dk, at der er »humane åbningstider« fra 16-24.

Det er dog kun vejledende, lyder det fra ejendomsmægleren, som skriver, at man stadig må holde åbent til klokken 05, hvis man har mod på det.