Historisk restaurant på Frederiksberg satser på det danske køkken: »Det har betydet, at stemningen bliver mere løssluppen«

Sans Souci på Frederiksberg har i en årrække serveret franske retter. Nu har den historiske restaurant været i arkiverne og bragt det klassiske danske menukort tilbage. Der er også kommet snapseglas på bordet, og det har blandt andet betydet, at stemningen er blevet mere løssluppen, fortæller den nye ejer.

Der er blevet serveret flere franske retter på Sans Souci. Det er slut nu. 1. oktober genopstod menukortet med dansk mad. Tobias Kobborg

Da Carsten Vinding overtog Sans Souci ved Madvigs Allé, havde han en bagtanke. Den historiske restaurant, der er kendt for at servere smørrebrød til frokost, havde i en årrække satset på det franske køkken om aftenen. Nu var planen at finde tilbage til rødderne med klassiske danske retter.

»Fra det øjeblik, jeg overtog stedet, opstod tanken om, at vi skulle finde en måde at slippe igennem med den danske mad,« siger Carsten Vinding fra krostuen med de karakteristiske grønne skomagerlamper.