I 1990ernes København kunne man pludselig høre historier om timelange måltider og hele ti antipasti, som restaurantgæster havde indtaget på den italienske restaurant Era Ora. 

Begge dele var avantgarde på byens dengang væsentlig mindre moderne madscene, og det smagte af udlandets fine dining-templer. Michelin-guiden var enig, og 23 år i træk havde Era Ora en stjerne, og det italienske magasin Gambero Rosso kårede den i 2017 til at være den bedste italienske restaurant uden for Italien. 

Søren Frank, mad- og vinanmelder på Berlingske, siger, at inden Noma-generationen var Era Ora en af byens sjoveste steder – altså madmæssigt.

»I perioder var det klart byens mest interessante restaurant. Ikke mindst på grund af vinene, som Elvio Milleri har,« siger Søren Frank.

Men Era Ora lukkede i 2020, og siden har ejeren, Elvio Milleri, brygget på, hvad der så skulle ske. Nu er der gode nyheder til dem, der savner stedet. For onsdag åbner Elvio Milleri nemlig vinbaren Figo, siger han til Berlingske.

Figo skal drives af Elvio Milleris søn, Shan Milleri, og retningen bliver en lidt anden end Era Oras, siger Elvio Milleri:

»Maden bliver meget mere simpel end Era Ora, men bliver baseret på de samme italienske råvarer. På Figo handler det om vinen og simpel finger food.« 

Han nævner små bidder med artiskokker – kogt i vin og eddike og lagt i olie med blandt andet enebær, hvidløg, chili og laurbærblade – og pecorino, charcuteri fra en slagter i Perugia, hvor Elvio Milleri stammer fra, og pizzete (små pizzaer) på bunde bagt specielt til Figo i Il Fornaios økologiske bageri. Elvio Milleri er også partner i Il Fornaio. 

Sådan ser der ud på Figo, som åbner onsdag. 
Sådan ser der ud på Figo, som åbner onsdag.  Elvio Milleri.

Ifølge Søren Frank har Elvio Milleri en »hel hangar« fyldt med gode vine, og han tror, at det kan være bevæggrunden for, at der nu åbner en vinbar med det, som Elvio Milleri kalder »absurde vine og simpel mad«.

Milleri har nemlig personlig kontakt til nogle af Italiens mest kendte vinhuse, herunder den legendariske baroloproducent Giuseppe Rinaldi, hvis døtre nu fører Rinaldi-navnet videre, efter at Giuseppe Rinaldi døde i 2018. 

Søren Franks beskrivelse af »hangaren« er tilsyneladende ikke en overdrivelse.

»Figo er lavet, for at gæsterne kan nyde den store vinsamling på over 90.000 vine. Der bliver dog også så meget forskellig finger food, at man sagtens kan spise sig mæt, selvom man er meget sulten,« siger Elvio Milleri.

Figo ligger som nævnt samme sted, som Era Ora gjorde, i et townhouse på Torvegade 62 på Christianshavn. Figo skal drives af Elvio Milleris søn, Shan Milleri, og den åbner første gang for gæster onsdag klokken 18.30. 

Alt om privatøkonomi direkte i din indbakke

Vores profiler gør dig hver mandag klogere på din privatøkonomi i nyhedsbrevet »Dine penge«.

Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske sender mig nyhedsbreve. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Berlingske Medias nyhedsbreve kan indeholde invitationer til arrangementer, tilbud på abonnementer og annoncer fra tredjeparter. Dine oplysninger kan blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter, og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke.