Prins Harrys onkel kommenterer familiestridighederne i et sjældent interview: »Det er en svær beslutning«

I anledningen af at prins Philip, dronning Elizabeths afdøde mand, i dag ville være fyldt 100 år, har parrets yngste søn, prins Edward, stillet op til et større interview. Prinsen bliver blandt andet udspurgt om konflikterne med sin nevø prins Harry.

 
I et interview med CNN kommenterer prins Edward på stridighederne mellem det britiske kongehus og prins Harry og hertuginde Meghan. Video: CNN. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

57-årige prins Edward, søn af britiske dronning Elizabeth, kalder spændingerne i den britiske kongefamilie efter prins Harry og hertuginde Meghans farvel til den kongelige familie for »meget triste«.

»Underligt nok har vi alle prøvet det – vi har alle haft overdreven og indtrængende opmærksomhed i vores liv. Og vi har alle håndteret det på forskellige måder. Vi ønsker dem held og lykke. Det er en virkelig svær beslutning, (de har truffet om at forlade det kongelige liv, red.)« siger prins Edward i interviewet.

Det skriver CNN og The Mirror.

Hertugparret har tidligere kritiseret den øvrige kongefamilie. Hertuginde Meghan forklarede i et interview til Oprah Winfrey i marts, at medlemmer af kongefamilien havde stillet spørgsmål om deres søns hudfarve inden hans fødsel. Presset på hertuginden havde været så stort, at hun overvejede at tage sit liv, sagde hun.

Efter interviewet meldte det britiske kongehus ud, at hele familien var ked af at høre, hvor hårde de sidste år havde været for hertugparret, men at »nogle erindringer kan variere« med henvisning til spørgsmålet om racisme i familien.

Prins Edward forklarer i interviewet, at uenigheder er en del af enhver familie, men at episoden har været svær for alle. Han understreger, at han ønsker parret al mulig lykke fremover.

»Det er jo familie.«

Interviewet med prins Edward finder sted, kun kort tid efter at prins Harry og hertuginde Meghan kritiserer BBC og medierne for beskyldninger om, at parret ikke skulle have adviseret dronning Elizabeth, inden de valgte at opkalde deres datter efter hende. Datteren har fået navnet Lilibet, hvilket har været dronningens kaldenavn siden barndommen.

Prins Edward ønsker ikke at gå videre ind i debatten om hertugparrets forhold til dronningen og den resterende familie.

»Det er det sikreste sted at være,« forklarer han til CNN.