Johnson dominerer de britiske avisforsider: »Ydmyget«

»House of Fools« skriver The Mail on Sunday om lørdagens Brexit-drama.

Lørdagens drama i Underhuset om Boris Johnsons Brexit-aftale dominerer forsiderne på de britiske aviser. Foto: Jessica Taylor/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Lørdag tvang et flertal i det britiske parlament premierminister Boris Johnson til at bede EU om endnu en udskydelse af Storbritanniens skilsmisse fra EU.

Det skete, efter at et flertal i parlamentet med stemmerne 322 mod 306 vedtog det såkaldte Letwin-ændringsforslag. Forslaget handler om, at parlamentsmedlemmerne skal kunne se Brexit-aftalen, før man stemmer om den.

Dagen derpå dominerer Boris Johnson de britiske avisforsider med overskrifter som »House of Fools« og »Humiliated. PM forced to beg EU for Brexit delay«, som kan oversættes til »Fjolsernes (under)hus« og »Ydmyget. Premiereminister tvunget til at tigge EU om Brexit-udskydelse«.

Artiklen fortsætter under billedet

Boris Johnson har længe afvist at bede EU om endnu en udsættelse af Brexit og holdt efter afstemningen om Letwin-forslaget lørdag fast i, at Storbritannien skal forlade EU 31. oktober.

Han endte dog mod sin vilje med lørdag aften at sende et brev til EU-præsident Donald Tusk, hvori han anmoder om en udskydelse. Brevet er dog ikke underskrevet af Boris Johnson. Han sendste samtidig et underskrevet brev EU-formand Donald Tusk, hvori han går imod en udsættelse.

De britiske avisforsider spænder søndag generelt bredt. Her er flere eksempler:

/ritzau/