Islamist mistænkt for terrordrab i Dresden

En 20-årig syrisk asylansøger er blevet anholdt for drabet en tysk turist i Dresden. Ifølge tyske medier er manden kendt for sine sympatier for terrororganisationen Islamisk Stat.

En kendt sympatisør af terrororganisationen Islamisk Stat er blevet anholdt i Tyskland for et knivdrab og overfald på to tyske turister i Dresden. Billedet viser Islamisk Stats flag i byen Tabqa i Syrien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Delil Souleiman/EPA/Ritzau Scanpix

En 20-årig afvist syrisk asylansøger havde klare sympatier for Islamisk Stat og et terrormotiv for et knivoverfald på to tyske turister i Dresden for to uger siden.

Manden var kendt af de tyske myndigheder og tidligere idømt to års fængsel i Tyskland for at have planer om en voldelig aktion og for at have forsøgt at hverve medlemmer til den islamistiske terrororganisation.

Den formodede drabsmand kom til Tyskland i 2015. To år senere blev myndighederne opmærksomme på hans ekstremistiske synspunkter, og han menes at være blevet yderligere radikaliseret under sit fængselsophold, oplyser Der Spiegel.

Netop løsladt fra fængslet

En 55-årig mand blev dræbt under overfaldet med en køkkenkniv, der fandt sted i Dresdens centrum 4. oktober. En 53-årig mand blev hårdt såret men overlevede.

Den mistænkte gerningsmand blev anholdt natten til onsdag.

De tyske myndigheder har hidtil ikke villet lægge sig fast på et motiv til overfaldet og drabet, men ifølge Der Spiegel peger politiets efterforskning hen imod et terrormotiv med forbindelse til Islamisk Stat.

Drabet fandt sted kun fem dage efter, at manden var blevet løsladt fra fængslet, oplyser Bild Zeitung.