39 lig i lastbil – en anholdt og en mængde ubekendte i mystisk britisk drabssag

Politiet i Essex advarer om, at identificeringen af 37 dødsofre, der angiveligt er kommet til Storbritannien fra Bulgarien via Irland, bliver langvarig.

Britisk politi mener, at lastbilen med de 39 døde er kommet ind i Storbritannien via den walisiske havneby Holyhead, der har færgeforbindelse til Irland.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Det var et aldeles modbydeligt sceneri, der mødte betjentene fra politiet i Essex nordøst for London, da de natten til onsdag åbnede dørene ind til en lastbilcontainer.

Inde i containeren, der var parkeret i et industrikvarter nær byen Grays, dukkede ligene af ikke færre 39 mennesker op. I første omgang var politiet kun i stand til at konstatere, at 38 af de døde var voksne, mens en enkelt var teenager.

»Vi er i færd med at undersøge, hvad der er sket samt at identificere ofrene, hvilket bliver en langvarig proces,« sagde Andrew Mariner, der står i spidsen for politiets efterforskning, til britiske medier kort efter offentliggørelsen af det uhyggelige fund.

Han tilføjede, at lastbilens chauffør var blevet anholdt. Ifølge flere medier er der tale om en 25-årig mand fra Nordirland, som er mistænkt for at have ansvaret for de mange dødsfald.

»Vi tror, at lastbilen kommer fra Bulgarien, og at den ankom til landet lørdag 19. oktober via Holyhead,« oplyste Mariner med henvisning til en havneby i Wales, der har færgeforbindelse til Irland.

Politiet havde ved middagstid endnu ikke oplyst noget om motiv eller andre former for forklaring på massemordet.

For det lokale konservative parlamentsmedlem, Jackie Doyle-Price, er der dog ingen tvivl.

»Modbydelige nyheder om 39 personer, der fundet døde i en container i Grays. Menneskesmugling er ondskabsfuld og farlig branche,« skriver hun på Twitter.

Opdateres...