Vær klar til opvask lørdag eftermiddag – elpriserne styrtdykker

Lørdag eftermiddag tager elprisen et kraftigt dyk. Den bliver suverænt billigst vest for Storebælt.

Der er stor forskel på elprisen øst og vest for Storebælt. Men i et særligt tidsrum i løbet af dagen falder prisen til det laveste niveau. Det gælder i hele landet. Det suverænt dyreste tidspunkt er først på aftenen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her lørdag eftermiddag gælder det om at være klar til den store tøjvask og få sat gang i opvaskemaskinen.

Inflationen og energipriserne er braget i vejret, og det har været nogle turbulente uger på det europæiske elmarked, men lørdag eftermiddag mellem kl. 15 og kl. 16 falder elprisen helt ned til 1,48 øre pr. kilowatt-time.

Det viser tal fra elbørsen Nord Pool.

Den pris er ifølge livblog på BT.dk den laveste siden 14. juli. Det er vel at mærke, hvis man bor vest for Storebælt. Hvis man bor øst for Storebælt er prisen noget højere. Her falder den mellem kl. 15 og kl. 16 til 18,6 øre pr. kilowatt-time.

Men uanset om man bor øst eller vest for Storebælt, er elprisen klart laveste om eftermiddagen mellem kl. 13 og kl. 16. Den er meget højere både om morgenen og om aftenen. Prisen topper mellem kl. 19 og kl. 20, hvor den både øst og vest for Storebælt kommer op på lige over én krone pr. kilowatt-time.

De nævnte priser er uden moms, skatter og afgifter.

Som beskrevet i Berlingske torsdag i den forgangne uge toppede elprisen herhjemme den 24. august, da en kilowatt-time kom op på 6,3 kroner – uden skatter og afgifter. Til sammenligning har prisen de seneste år ligget på mellem 0,20 og 0,35 kroner, og gennemsnittet i perioden fra 2010 til 2020 var 0,29 kroner.

De kraftigt stigende energipriser har gjort, at regeringen onsdag i den forgangne uge kom med et udspil, der skal skabe ro om danskernes energiregning. Den del af energiregningen, som overstiger en vis grænse, skal ifølge regeringen kunne indefryses og først betales senere. Det skal gælde både forbrugere og virksomheder.

Forhandlingerne om denne hjælpepakke er endnu ikke afsluttet.