Fredag falder elprisen til laveste niveau i næsten tre uger

Skal du have rent tøj og bestik til weekenden, kan det godt betale sig at få det ordnet fredag eftermiddag. Mellem klokken 14 og 15 vil strømprisen nemlig ramme det laveste niveau siden slutningen af august.

Fredag eftermiddag bliver det billigt at vaske tøj.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så kan du godt gøre klar til den store tøjvask.

Efter nogle turbulente uger på det europæiske elmarked falder prisen på strøm fredag nemlig til det laveste niveau i næsten tre uger.

Fredag mellem klokken 14.00 og 15.00 koster en kilowatt-time således 0,28 kroner – uden skatter og afgifter, hvilket ikke er set lavere siden 28. august. Det viser data fra Nordpool.

Resten af fredagen vil strømmen også være relativ billig – i hvert fald ud fra den seneste tids sammenligningsgrundlag – med en pris på mellem 0,32 kroner og 3,3 kroner. Det kræver knap én kilowatt-time at køre en tøjvask og cirka halvanden at tørretumble.

Elprisen herhjemme toppede 24. august, da en kilowatt-time kom op og koste 6,3 kroner – uden skatter og afgifter. Til sammenligning har prisen de seneste år ligget på mellem 0,20 og 0,35 kroner, og gennemsnittet over perioden fra 2010 til 2020 var 0,29 kroner.

Da strømprisen dagligt satte rekorder i løbet af august skete det på baggrund af en dårlig kombination af galoperende naturgaspriser, ingen vind, ingen regn og en væsentlig begrænsning i produktionen af atomkraft – blandt andet på grund af vedligehold. Det fik udbuddet af elektricitet til at falde drastisk, hvilket sendte prisen i vejret.

Siden da er blandt andet prisen på naturgas faldet 37 procent, mens vejrforholdene er blevet mere gunstige.