Nu er danskerne igen gået på boligjagt – ejerlejlighederne i højeste kurs

Danskerne har for alvor haft lyst til at se på ny ejerlejlighed i januar. Det kan være godt nyt til et marked, der ellers har været presset i en længere periode.

Flere familier er gået på jagt efter ny ejerlejlighed. Antallet af fremvisninger af ejerlejligheder er vokset ganske pænt i januar. Arkivfoto: Morten Juhl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne er gået på jagt efter ny bolig, men først og fremmest efter ejerlejligheder. Antallet af fremvisninger af ejerlejligheder steg i januar med 10,5 procent i forhold til samme måned året før. I forhold til december er der blevet fremvist 3,2 procent​ flere ejerlejligheder. Til gengæld går det knap så stærkt, når det gælder om at finde et nyt hus.

Antallet af fremvisninger af parcelhuse steg kun med 0,6 procent​ i januar i forhold til december. Skruer vi kalenderen et år tilbage, har der dog været en fremgang i antallet af fremvisninger af parcelhuse på 9,3 procent.​ Det viser indeks for fremvisninger fra mæglerkæden Home. Der er således ikke tale om hele boligmarkedet.

Privatøkonom i Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen.

»Siden efteråret er interessen for at se på lejligheder steget. Det er sket samtidig med, at udbuddet af lejligheder generelt har været faldende.«


Danske Bank påpeger i en kommentar, at indekset viser, at det i langt højere grad er blevet sælgers marked. Ikke mindst for ejerlejlighederne.

»Siden efteråret er interessen for at se på lejligheder steget. Det er sket, samtidig med at udbuddet af lejligheder generelt har været faldende, så der er flere købere om buddet end i løbet af 2019. Det skaber bedre forhold for sælgerne, da køberne ikke på samme måde kan presse prisen som tidligere,« skriver privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen i en kommentar til tallene.

»For et år siden var lejlighedsmarkedet da også præget af beskedne prisfald, mens de har været stigende den seneste tid. Samtidig har vi set en svag tendens siden sidste sommer til, at de nedslag køberne kan få i København er blevet mindre,« hedder det videre.

Louise Aggerstrøm Hansen mener, at det er den ekstremt lave rente samt udskydelsen af boligskattereformen, som ellers ville have ramt markedet for lejligheder, der giver lidt luft til den del af boligmarkedet.

Lidt luft til ejerlejlighedsmarkedet kan være godt i specielt København, hvor priserne har været pressede. Blandt andet fordi mange boligkøbere med en relativ høj gæld i forhold til deres indkomst har været begrænsede i deres valgmuligheder.

Det højere antal fremvisninger er naturligt nok ikke noget entydigt udtryk for, at salget af ejerlejligheder vil stige, men det kan være en indikator for det.