Her bliver der solgt sommerhuse for tocifrede millionbeløb: Den dyreste handel i otte år

Den dyreste sommerhushandel siden 2012 er netop indgået i Tisvildeleje i Nordsjælland.

Et sommerhus i Tisvildeleje er netop blevet solgt for et tocifret millionbeløb. Det er blandt de fem dyreste handler nogensinde, skriver Boliga. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen

Sommerhusmarkedet har været rødglødende under coronakrisen med 66 procent flere handler i årets første syv måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Selvom der især har været rift om sommerhuse i den lidt billigere ende til under 1,5 millioner kroner, er der også gang i salget i den helt anden ende af prisskalaen.

I Tisvildeleje i Nordsjælland er der netop blevet solgt et sommerhus i første række til havet til et tocifret millionbeløb, der gør handlen til den dyreste i mere end otte år. Det skriver Boliga.dk.

Sommerhuset, som ifølge data fra Boliga.dk er på 309 kvadratmeter opført i 2013 og med en grund på godt 3.650 kvadratmeter, har ikke været udbudt offentligt til salg, men handlen er tinglyst til 28.240.000 kroner.

Blandt de fem dyreste sommerhushandler

Dermed er den blandt de fem dyreste sommerhushandler i Danmark nogensinde, skriver Boliga.

Ifølge Boliga er gennemsnitsprisen for et sommerhus i Tisvildeleje på 49.237 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til, at et sommerhus på eksempelvis 80 kvadratmeter koster 3,9 millioner kroner.

På landsplan er gennemsnitsprisen 17.252 kroner pr. kvadratmeter, hvilket giver en salgspris på knap 1,4 millioner kroner for 80 kvadratmeter.

Hvis man er på udkig efter et sommerhus i den helt dyre ende, kan man i øjeblikket finde seks til salg på Boliga til mellem 15 og 23,9 millioner kroner.

Ét af dem ligger i Tisvildeleje og har en udbudspris på 19,2 millioner kroner. Så får man til gengæld også 249 kvadratmeter fritidsbolig og en grund på 6.516 kvadratmeter med låge direkte til Tisvilde Hegn.

I alt er der tre fritidshuse til salg i Tisvildeleje, hvis man har et tocifret millionbeløb at gøre godt med.