Danmarks dyreste bolig til salg er sat 17 millioner kroner ned i pris

Drømmer man om en herregård med swimmingpool, biograf, glasoverdækket ridebane og plads til 27 heste, kan man nu få en kæmpe rabat.

Man kan nu få en rabat på 17 millioner kroner for en landejendom i Græsted i Nordsjælland med egne ridebaner og 27 hestebokse. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen på Danmarks ellers dyreste ejendom til salg er netop blevet sat ned med hele 17 millioner kroner. Man skal dog stadig finde den helt store pung frem for at købe herligheden, som ligger i Græsted i Nordsjælland med Gribskov som nabo og tæt ved Esrum sø.

Men så får man også »en hesteejendom uden lige«, står der i salgsmaterialet.

Udover et hovedhus bygget i 2002 i nyklassicistisk stil med 480 kvadratmeter bolig og 240 kvadratmeter kælder, er der blandt andet en glasoverdækket, opvarmet ridebane samt en professionelt anlagt græsridebane og 27 hestebokse på den 265.373 kvadratmeter store grund.

Med til landejendommen hører blandt andet en glasoverdækket ridebane på 24x50 meter, som er opvarmet og med voksbund. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere

For de 68 millioner kroner, landejendommen nu er sat ned til, får man desuden en udendørs swimmingpool, hjemmebiograf, vinkælder, klassiske stuer og store værelser med luksusbadeværelser.

Har kostet mere at bygge

»Haregabgaard har således kostet væsentligt mere at bygge, end der nu forlanges for den,« skriver liebhavermægleren Ivan Eltoft Nielsen i salgsmaterialet.

Landejendommen blev sat til salg for 85 millioner kroner i september 2017 efter at være blevet solgt i en familiehandel i 2014 for 9,5 millioner kroner. Ifølge Boliga betyder den store rabat på 17 millioner kroner, at ejendommen ikke længere er den dyreste ejendom, der er udbudt offentligt til salg i kongeriget.

Det er i stedet en villa i Vedbæk med 16 værelser og 901 kvadratmeter bolig, som er udbudt til 75 millioner kroner. Dermed er de to boliger i konkurrence om potentielt at blive den dyreste handel i 2020.

»Ender salgsprisen nær den nye udbudspris, vil der trods den store millionnedsættelse stadig være tale om en handel i den absolutte top,« skriver Boliga.

I alt kan man finde syv ejendomme til salg for 50 millioner kroner eller mere på Boliga, mens der er ti i prisklassen 40-50 millioner kroner.

Ifølge Boliga har der indtil videre været fire handler til mere end 50 millioner kroner i år. Det drejer sig om tre landejendomme og en enkelt villa.

»Det hidtil dyreste boligsalg i år er således et strandvejspalæ i den nordsjællandske kystby Vedbæk, der i juli fik nye ejere efter en handel til 57.516.000 kroner,« skriver Bolia.

Se billeder fra Haregabgaard her