Nu kan københavnerne springe i vandet flere steder: Endnu en badezone åbner i Københavns Havn

Den nye badezone ligger ved Kalvebod Bølge og bliver det niende badested, hvorfra man helt reglementeret kan dyppe kroppen.

Sidste års varme sommer fik mange til at tage en dukkert i havnen – her på Nordatlantens Brygge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vibeke Toft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

August har ikke vist sig fra sin bedste side endnu, men måske når sommeren at vende tilbage, inden kalenderen viser efterår.

Er det tilfældet, findes der snart endnu et sted at dyppe kroppen i Københavns Havn. Fredag åbner en ny badezone, og det betyder, at der nu er i alt ni steder i havnen, hvor man helt reglementeret kan tage sig en dukkert. Denne gang er det Kalvebod Bølge, der, som navnet antyder, ligger på Kalvebod Brygge, der kommer til at åbne for vandglade gæster.

Det er ikke første gang, der bliver badet fra Kalvebod Bølge, men fra på fredag bliver det autoriseret, når endnu en badezoner åbner i havnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JDS Architects.

Ingen livreddere

En badezone er dog noget andet end et havnebad, hvor man er under opsyn, mens man bader. I modsætning til havnebadene, som er omgivet af et fysisk anlæg, er en badezone kun markeret med bøjer og såkaldte flyderør. En svømmetur foregår med andre ord på eget ansvar. Til gengæld kan man bade døgnet rundt uden at risikere at komme tæt på den trafik i havnen, der tidligere har været anledning til fatale ulykker.

Nordhavn ved Sandkaj er et af de steder, der allerede er oprettet som badezone. Fold sammen
Læs mere
Foto: By & Havn.

Og noget tyder på, at københavnerne har taget bademulighederne midt i byen til sig – i hvert fald når vejret er til det. Tal fra By & Havn fra sidste år viste, at den formidable sommer det år fik flere end 300.000 badegæster til at søge til havnebadene, som er det eneste sted, der er opsat tællere – og her var badezonerne ikke talt med.

»Det er meget populært at bade i havnen, og københavnernes store lyst til at tage en dukkert skal vi selvfølgelig imødekomme. En badezone på Kalvebod Brygge er desuden med til at skabe mere liv og aktivitet på den side af havnebassinet, ligesom beboerne på Vesterbro nu får kortere til et sikkert sted at bade,« siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Franciska Rosenkilde (Å).

Badevand bliver tjekket

Københavns Kommune har sammen med By & Havn netop kørt en kampagne, hvor de har opfordret københavnerne til at bade, hvor der er badezoner og havnebade. Hen over sommeren har havneværter for eksempel sejlet rundt i havnen for at gribe ind i uhensigtsmæssig opførsel.

»Det er ikke alle steder, der er egnet til en dukkert. Derfor har vi lanceret de sejlende havneværter og kørt en stor badekampagne denne sommer i samarbejde med Københavns Kommune, hvor vi opfordrer til, at man passer på sig selv og hinanden ved at bruge badestederne i havnen. Her er man i sikkerhed for havnetrafikken og badevandskvaliteten bliver målt, så man ved, om vandet er rent nok til en svømmetur,« siger udviklingschef i By & Havn Per Schulze.

Med den nye badezone har København nu ni steder, hvorfra man kan bade i sikkerhed for trafik i havnen. Fold sammen
Læs mere

Kalvebod Bølge Badezone måler 20 x 50 x 20 x 66 meter og har en vanddybte på syv meter. Er man ikke meget for at dumpe direkte ned i vandet, er zonen også udstyret med badetrapper. Den inderholder desuden et gult banetov i vandet, en redningsline langs kajen og en redningspost.

De øvrige badezoner er henholdsvis Islands Brygge ud for Halfdansgade og i Havnevigen, på Refshaleøen ud for Café Halvandet og Søndre Refshalebassin og i Nordhavn ved Sandkaj.