Min bolig: »Her bor folk, som kan noget med deres hænder og ikke bare er teoretikere«

Efter at have boet i Lyngby, Holte og Sydsjælland, købte Nana Hecquet og Søren Eriksen en gård ved Hornbæk, der først for nylig er ophørt som landbrug. Med flytning til landet og indretningen af stuehuset er fokus ændret for de to akademikere, som har fået øjnene op for glæden ved natur og landbohave.

6735
Spisestuen mellem de to stuer har PH-lysekrone og blandede stole – herunder to tre pastelfarvede Hans J. Wegner Y-stole. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN

Efter en årrække som gymnasielærer i dansk og engelsk, er Nana Hecquet blogger og landhusmor på sin og Søren Eriksens gård ved Hornbæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Hvorfor flyttede I netop hertil?

»Det er det femte sted, vi bor på ti år. Vi har boet i Lyngby og i henholdsvis et gammelt og et nyt hus i Holte. Siden blev vi forelskede i en gård lige over for, hvor vi bor nu, men fandt en billigere gård på Sydsjælland. Dér faldt vi dog ikke til og opdagede så, at denne gård i mellemtiden var blevet sat til salg.

Vi har boet her et år nu og befinder os virkelig godt. Det er et drømmested for os med en sjov blanding af landmænd og folk med byerhverv. Desuden var her dejligt højt til loftet modsat flere af de bondehuse med lave stuer, vi også kiggede på.«

I den lysegrå stue med Ektorp-sofaer fra Ikea er snedkerreoler fra parrets tidligere hjem. Her er plads til den store bogsamling, som dog i dag er kraftigt reduceret. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Hvordan var boligens tilstand?

»Solid og velholdt, men måske ikke lige vores stil med nogle detaljer fra 1960erne og 70erne. Blandt andet malede døre og forsænkede listelofter i flere rum. Men alt i alt var det et hus, der var blevet passet godt på. Det var stort set kun et spørgsmål om kosmetik, så derfor behøvede vi kun at få malet. Efter at være flyttet flere gange, var vi godt slidte og måtte have professionelle sat på opgaven.

Vi fik delt spisestuen i to mindre rum og isat døre med glas mellem stuerne samt slået køkkenet sammen af to rum, hvor det ene var et bryggers. Og så fik vi et nyt Kvänum-køkken i hvidt, vi længe havde ønsket os. Husets ydre og den skagensgule farve har vi derimod slet ikke pillet ved. Bortset fra at få etableret et ekstra vindue i det nye køkken for at få mere lys ind.«

Det ydre på det Skagensgule stuehus med flere udlænger er ikke ændret siden indflytningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Har I lært nogen lokale at kende?

»Ja, det er et hyggeligt miljø, hvor vi har fået mange kontakter. Vi lægger vægt på at bruge lokale håndværkere og småentreprenører, når vi skal have noget lavet i hus og have. For eksempel skulle der store maskiner til for at omdanne en tidligere mødding og ridebane til en del af haven. Og en træterrasse vest for huset, som skulle erstatte en ottekantet pavillon, som tog lys fra stuen, er også udført af en lokal tømrer. Stedet er en reminiscens af et gammelt landbosamfund. Her bor folk, som kan noget med deres hænder og ikke bare er teoretikere.«

I hallen, hvor alt er malet hvidt, har en ny trappe afløst en ældre, der ikke matchede parrets stil. En radiatorskjuler er også kommet til. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Hvad er huset indrettet med?

»Vi er ikke skraldere, men foretrækker nye ting og møbler. Der er nogle billeder, som er købt på auktion, men ellers er det meste købt nyt til vores tidligere boliger og taget med hertil. Af ældre ting er et vitrineskab i spisestuen fra Frankrig og en købmandsreol fra Frederiksberg overtaget fra en bekendt. Vores smag bliver enklere hele tiden. For hver gang vi er flyttet, har vi smidt noget ud.

Vi bor mere spartansk nu og er gennem årene gået fra det tungere til det lettere. Generelt har vi sorteret og forenklet i blandt andet vores mange bøger, da vi flyttede ind her. Det gik især ud over lærebøger, og vi har da stadig nogle store reoler, som dækker stuens vægge. Møbelarkitekter går vi ikke op i, men mere en lys og nordisk stil generelt. Vi har en PH-lysekrone og et par pastelfarvede Y-stole, men ellers ingen designermøbler.«

Det oprindelige køkken og bryggerset er slået sammen, og køkkenet er udskiftet med et nyt fra svenske Kvänum. Det flødefarvede komfur er lige som det mintgrønne køleskab fra italienske Smeg. En flødefarvet opvaskemaskine og en babyblå vaskemaskine er fra samme producent. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Er livet ændret, efter at I kom her?

»Ja, natur og have er kommet til at betyde og fylde mere for os. Vi læser stadig bøger, men ikke kun det! Vi har ikke behov for at benytte en masse kultur (i København, red.). Man kan sige, at vores interesser er blevet mere konkrete og håndgribelige med huset, at dyrke haven, tage os af vores tre hunde og være flyttet tilbage til et område, hvor vi er tæt på familie og venner. Efter at have fået sat huset i stand og indrettet det, har vi fået overskud til at tage os af bygningens ydre. Det er både den store grund, der ligger spredt i flere sektioner på området, og de mange længer, vi skal finde kreative formål til. I en af de tidligere stalde har vi for eksempel salg af blomster, vi selv dyrker.«

Gården ved Hornbæk giver blandt andet mulighed for at være tæt på venner og familie. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Nana Hecquet er fan af pastelfarver og har skaffet emaljegryderne hjem fra Østrig. Købmandsreolen har Søren Eriksen købt af en ven engang. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

På hylden i køkkenet står nogle kulørte kander, Nana Hecquet har samlet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Kulørte kander samlet gennem tiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Parret vil hellere spise i spisestuen og har derfor fravalgt et bord i køkkenet til fordel for en lille sofa. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Den hvidmalede repos er enkelt møbleret med en lille skriveplads. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Førstesalens største rum er åbnet til kip og har ekstra gæstesoveplads. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Soveværelset er i lyse farver og åbent til kip. De botaniske motiver er fra Koustrup & Co. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Spisestuen blev delt i to med plads til lænestole, skrivebord og et hjørnebord. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Spisestuen blev delt i to med plads til lænestole, skrivebord og et hjørnebord. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

Huset har mange læsekroge – som her. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.

De hvidmalede gulve står i kontrast til den rå dør. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN OVE KRISTENSEN.