De er ikke så umulige, som deres rygte siger: 11 gaver til den tjekkede »teen«

SKAM som bog eller bæredygtig luksus? Fortvivl ikke, når din teenager skal begaves juleaften.

Skan

De er slet ikke så umulige, som deres rygte siger. Teenagerne. For selv om de bliver udskældt for at deponere hjernen i deres smartphone og ikke kunne koncentrere sig om en bog, så er virkeligheden en anden. Når du skal købe gaver til dit barn eller barnebarn, kan du score point på kreativitetskontoen, hvis du går efter kvalitet, kultur og bæredygtig luksus.

SKAM som bog

Den norske kult TV-serie SKAM – der fik alle unge (og voksne) til at forelske sig, græde og holde af Noora, Isak, Eva, Sana og resten af det sympatiske persongalleri – er nu udkommet som bog. Den perfekte juleferielæsning, hvor din teen får mulighed for at genbesøge og svælge lidt længere i SKAMs præcise portrættering af det moderne ungdomsliv.

»SKAM Sæson 1: Eva«, Forlaget Høst & Søn, 200 kr. Forhandles hos Bog & Idé.

---

Den hypede hårbørste

Der er noget om hypen, når det kommer til den famøse Mason Pearson hårbørste. For selv om den er dyr, er den faktisk pengene værd. Børstens vildsvinehår gør håret glansfuldt, fordi hårbundens naturlige olie fordeles på hele hårstrået. Og hvis man passer godt på den, kan den holde næsten hele livet.


BN2 Junior fra Mason Pearson, 1.145 kr., Forhandles hos Magasin og Matas.

---

Stilbevidst stilhistorie

Det er ikke længere smart at shoppe håbløse mængder af billigt tøj i dårlige kvaliteter. Det budskab har ungdommen fanget, der foretrækker vintagemode, genbrugsmode og tøj, der fortæller en historie. Hjælp dem med at få styr på den danske stilhistorie med et eksemplar af »Dansk modeleksikon«.

Modeleksikon

»Dansk modeleksikon« udgivet på forlaget Gyldendal, 400 kr. Forhandles hos Arnold Busck og Mads Nørgaard.

---

Bæredygtig parfume lavet på skrald

Det parisiske dufthus Etat Libre d’Orange har lanceret en duft lavet på intet mindre end skrald (ja – skrald!). Med ambitionen om at skabe en bæredygtig parfume, der genbrugte de enorme mængder skrald fra fødevareindustrien og parfumeindustrien, har Etat Libre d’Orange skabt en helt unik duft med navnet »I Am Trash« – der i øvrigt dufter af alt andet end skrald, men derimod af blomster-, træ- og frugtnoter. Ligesom hele Etat Libre d’Oranges sortiment er duften unisex.

I Am Trash, 50 ml fra Etat Libre d’Orange, 700 kr. Forhandles hos Birger Christensen og LOT29.

---

Funky feet

Glimmertrenden er langt fra død, og de humoristiske strømper hitter fortsat hos teenagere ... og deres mødre. Køb en stak og brug dem som mandelgave, til pakkelegen eller som en hyggelig nytårsgave.

Ankle Viola fra MPDenmark, 59 kr. Forhandles hos Magasin.

---

Den analoge trend

Det er blevet cool at skrive sine noter, lister og tanker på papir i stedet for på mobilen. Notesbogen fra danske Notem er et nydeligt bud på en notesbog med scandicool-vibes ( ... og bare rolig, hvis du ikke ved, hvad det begreb dækker over, så ved din teenager det helt sikkert).

Notem A5, 149,95 kr. Forhandles hos Illums Bolighus og Dora Shop på Værnedamsvej.

---

Persillepleje til ung hud

Parsley Seed-serien fra australske Aesop er ideel til ung hud. Den eksfolierer nemlig huden uden at irritere og har en behageligt opfriskende effekt. Den persillebaserede serie er en flydende vitaminpille til huden fyldt med antioxidanter og vitaminer, der beskytter huden mod storbyens luftforurening.

Parsley Seed Facial Cleanser og Parsley Seed Anti-Oxidant Hydrater fra Aesop koster henholdsvis 270 kr. og 440 kr. Forhandles hos Magasin og i Aesops egne butikker.

---

Den samvittighedsfulde drikkedunk

Enhver millenial ved, at plastikflasker er en af de helt store syndere på det grønne regnskab. Og derfor er der naturligvis gået mode i, at have en genanvendelig drikkedunk med indbygget »it-faktor«. BKR drikkedunken er allerede blevet kult.

Little Water Bottle i farven »Pepper« fra BKR, 295 kr. Forhandles hos Magasin, Nué og Another Nué.

---

Street Smart

Luksussneakers står øverst på din teenageres ønskeseddel – uanset alder og køn. Valentino leverer en underspillet version, der ikke ligger under for et kortsiget modelune – og dermed kan bruges mange sæsoner i træk.

Sneakers fra Valentino, 5.730 kr. Forhandles hos Valentino i Illum.

---

Keramik – fra kitsch til cool

Det er snart lang tid siden, at keramik kun rimede på kræmmermarkeder i provinsen. Teenagere har fanget, at det, der engang var lortebrun kitsch, nu er übercool, og derfor ønsker de sig Studio Arhojs finurlige unika. Slurp Cup kan bruges til såvel cortado som kuglepensholder, og fås i et stort udvalg af farver og mønstre.

Slurp Cup fra Studio Arhoj, 200 kr. Forhandles hos Stilleben.

Hipsteren går i sort

Det er ikke mange dage siden, at enhver teenager med hipster-aspirationer hoppede i skovmandskjorten. Men nu er moden ved at finde vej tilbage til minimalismen, og det danske brand Wood Wood fører an med en unisex-smart skjorte i kulsort.

Andrew shirt fra Wood Wood, 900 kr. Forhandles hos Wood Wood.