Yderligere fem personer er smittet med coronavirus i Danmark

Flere af de i alt 20 smittede er kommet hjem fra rejser til Norditalien, som er hårdt ramt af coronavirus.

Arkivfoto: Yderligere fem personer er testet positive for coronavirus, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie OdgaardIda Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Yderligere fem personer er blevet testet positive for coronavirus, meddeler Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag. 286 personer er i hjemmekarantæne.

Det betyder, at det samlede antal smittede i Danmark indtil videre har nået 20 personer, heriblandt én på Færøerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser endvidere i pressemeddelelsen, at man er i gang med smitteopsporingen og håndteringen af de personer, der har haft tæt kontakt til de smittede.

Disse personer kommer i hjemmekarantæne, oplyser styrelsen.

Torsdag den 27. februar blev den første person testet positiv for coronavirus i Danmark. Her var der tale om en medarbejder på TV2 News, som mandagen forinden var kommet hjem fra en skiferie i Norditalien.

Flere af de personer, der tidligere er blevet bekræftet smittet i Danmark, er ligeledes kommet hjem fra rejser til Norditalien. Italien er på nuværende tidspunkt det land i Europa, hvor coronavirus er mest udbredt.

Også tidligere landsholdsspiller i fodbold Thomas Kahlenberg er blevet smittet med coronavirus. Det har medført, at 13 personer i Brøndbys organisation er kommet i karantæne, oplyste fodboldklubben på sin hjemmeside tidligere torsdag.

Thomas Kahlenberg er blevet smittet på en rejse til Hollands hovedstad, Amsterdam. Her har myndighederne torsdag opdateret antallet af smittede med coronavirus til 82 personer.

Thomas Kahlenberg var ifølge det hollandske medie Algemeen Dagblad i Amsterdam i forbindelse med sin tidligere landsholdskollega Christian Poulsens fødselsdag.

Han er assistenttræner i den hollandske storklub Ajax fra Amsterdam og fyldte 40 år den 28. februar.

Algemeen Dagblad skriver, at Christian Poulsen også er blevet sat i karantæne som en forebyggende foranstaltning.

Det fremgår ikke, om de nye smittede i Danmark er blevet smittet på rejser i udlandet.

Der er desuden heller ikke nogen oplysninger om de nye smittetilfældes køn, alder eller bopæl for nuværende.

Vores skandinaviske naboer oplever ligeledes en stigning i antallet af coronasmittede. I Sverige er antallet af personer, der er testet positiv for coronavirus, torsdag steget med 28 personer. I alt er 59 personer smittede.

Og i Norge er antallet af smittede med coronavirus torsdag steget med 30. I alt er 86 personer på nuværende tidspunkt smittet.

Sundhedsstyrelsen har tidligere udtalt, at man forventer, at der over de kommende uger vil komme flere smittede i Danmark. Det gælder også personer, der smitter hinanden i Danmark.

Som følge af udviklingen varslede regeringen tirsdag en række tiltag, der skal begrænse udbredelsen af virusset.

Blandt andet anbefaler myndighederne nu, at man bliver hjemme, hvis man har besøgt områder med særligt mange smittede. Det gælder, hvis man er kommet hjem fra et af områderne efter 2. marts.

Hvis man som borger mærker symptomer såsom feber, hoste eller åndenød, skal man ringe til sin læge. Man skal ikke opsøge sygehuse med mere, lyder anbefalingen fra sundhedsmyndighederne.

/ritzau/