Virus-professor: Restriktioner kan strammes endnu mere

Virolog så gerne, at man lukkede barerne helt ned i en periode på grund af coronasmittesituationen.

 
Antallet smittede med corona er begyndt at stige, og det er især unge mellem 20-29 i hovedstadsområdet, der er ramt. Få det fulde overblik over situationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Ida Meesenburg, Kristina Finne Fold sammen
Læs mere

De nye restriktioner, som sætter en stopper for store private fester, er fornuftige, men ikke helt nok.

Det fastslår Allan Randrup Thomsen, der er professor i virologi ved Københavns Universitet.

»Som situationen er lige nu, så jeg gerne, at man helt lukkede barerne i en periode,« siger han.

Han mener, at barer er en særlig coronasmittekilde.

Ifølge Allan Randrup Thomsen er det bedst at gribe hurtigt ind. Derfor kunne de nye restriktioner om maksimum 50 tilstedeværende til private fester godt have været indført allerede ved forrige pressemøde, som fandt sted fredag 18. september.

»Det er ikke mit indtryk, at der er kommet mere viden frem siden sidste uge, derfor så jeg gerne, at man havde sat ind noget før,« siger han.

Allan Randrup Thomsen påpeger, at der går en uge eller mere, fra restriktionerne træder i kraft, til man kan se en virkning.

Det seneste døgn er der registreret rekordmange smittede med coronavirus. I alt 678. Der er allerede lavet landsdækkende restriktioner for at inddæmme den stigende coronasmitte.

På pressemødet fredag blev de restriktioner forlænget. Og så kom der et loft på 50 tilstedeværende ved private fester i selskabslokaler og på restauranter. Det inkluderer også kok og eventuel serveringspersonale.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) begrunder på pressemødet loftet på deltagere til private fester.

»Vi skruer ned for festen for at holde resten af samfundet mest muligt åbent,« siger han fredag.

Reglen om 50 tilstedeværende gælder ikke i private hjem, men politiet opfordrer kraftigt til, at man også overholder reglen i eget hjem.

Restriktionerne gælder på nuværende tidspunkt til og med 18. oktober. De kan dog forlænges.

/ritzau/