Videokonsultationer skal begrænse coronasmitte hos lægen

Det er frivilligt, om den praktiserende læge vil tilbyde videokonsultation via smartphone eller tablet.

 

For at undgå smittespredning med coronavirus ventes flere fysiske lægekonsultationer den kommende tid at blive erstattet af videokonsultationer.

Det fortæller Danske Regioner, der har indgået en aftale med Praktiserende Lægers Organisation (PLO), i en pressemeddelelse.

»Jeg er glad for, at vi nemt og udramatisk har kunnet nå til enighed om dette tiltag, som på den korte bane kan løse en meget konkret udfordring.«

»Jeg forventer, at både borgere og læger vil få glæde af den nye mulighed med videokonsultationer,« siger Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner, i pressemeddelelsen.

Det er første gang, at det bliver muligt at foretage videokonsultationer over hele landet.

Siden foråret 2019 har der været igangsat en forsøgsordning med videokonsultationer i Region Syddanmark.

For den praktiserende læge bliver det frivilligt, hvorvidt vedkommende vil tilbyde videokonsultation. Det kan ske via smartphone eller tablet.

Alligevel forventer PLO, at mange læger vil gøre brug af dette.

»Vi står midt i en krisesituation, hvor vi i almen praksis skal reducere antallet af fysiske konsultationer og sygebesøg for at begrænse smitterisikoen mest muligt. Både for lægerne, vores personale og vores patienter,« siger Mireille Lacroix, der er næstformand i PLO.

»På den anden side er der jo mange, der har helbredsproblemer, som gør, at de har brug for at blive set af deres læge. I den situation kan videokonsultation i nogle tilfælde være en god løsning,« siger hun.

Mireille Lacroix tilføjer, at det derfor for nogle patienter fortsat vil være nødvendigt at møde fysisk op hos lægen eller få sygebesøg i hjemmet.

For andre medmindre alvorlige problemer kan der gå længere tid, før det er muligt at booke tid hos lægen, fremgår det af meddelelsen.

Systemet vil efter planen kunne tages i brug fra uge 13.

/ritzau/